- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χαρίσειο Γηροκομείο: Πέθανε ηλικιωμένη με κορωνοϊό
Το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι η γυναίκα δεν εμβολιάστηκε μετά την έγγραφη άρνηση του γιου της
Ηλικιωμένη από το Χαρίσειο Γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη πέθανε από κορωνοϊό, με τον γιο της να έχει ζητήσει εγγράφως να μην κάνει το εμβόλιο η μητέρα του.
Σε ηλικία 85 ετών πέθανε σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 μια ηλικιωμένη από το Χαρίσειο Γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη.
Σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα γνωστοποιεί ότι η ηλικιωμένη είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό σε έλεγχο του ΕΟΔΥ στις 2 Μαρτίου.
«Η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς ο γιος της εγγράφως (05/01/2021) αρνήθηκε τον εμβολιασμό της μητέρας του, παρά τη σχετική παρότρυνση του υπεύθυνου γιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το «Χαρίσειο».
Η ηλικιωμένη, με ήπια συμπτώματα διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο το ίδιο βράδυ, σημειώνεται και προστίθεται πως εισήχθη σε κλινική Covid. Μέχρι τον θάνατό της δεν διασωληνώθηκε, ούτε εισήχθη στη ΜΕΘ.
Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) μετέδωσε ότι το γηροκομείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας και τονίζει ότι για τον θάνατό της και την πρωταρχική αιτία θανάτου (ιογενής πνευμονία) ενημερώθηκε από το νοσοκομείο σήμερα, αργά το μεσημέρι.
Πολλαπλοί έλεγχοι για κορωνοϊό στο «Χαρίσειο» Γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαρίσειο» επισημαίνεται ότι την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 διενεργήθηκε προγραμματισμένος μοριακός έλεγχος PCR από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.
Την Τετάρτη 17 Μαρτίου διενεργήθηκε από ιδιωτικό μικροβιολογικό διαγνωστικό κέντρο μοριακός έλεγχος PCR στους 8 φιλοξενούμενους που παραμένουν στη μονάδα Covid του Ιδρύματος, εκ των οποίων τα έξι ήταν αρνητικά και τα δύο θετικά. Προγραμματίστηκε επανέλεγχός τους την Παρασκευή 19 Μαρτίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν παραμένουν αρνητικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.