Ελλαδα

Σεισμός - Ελασσόνα: Πέθανε ηλικιωμένος που απομάκρυναν διασώστες

Κατέληξε στο νοσοκομείο - Είχε απεγκλωβιστεί από γκρεμισμένο σπίτι στο Μεσοχώρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Ελασσόνα: Καταστροφές σε σπίτι στον οικισμό Μεσοχώρι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Σεισμός στην Ελασσόνα: Καταστροφές σε σπίτι στον οικισμό Μεσοχώρι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Πέθανε ο ηλικιωμένος που ανασύρθηκε ζωντανός από κατεστραμμένο σπίτι στο Μεσοχώρι μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λάρισας.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε ο ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από διασώστες στο Μεσοχώρι μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα των 6,3 Ρίχτερ.

Το Μεσοχώρι και το Δαμάσι είναι δύο από τα χωριά που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο larissa.net, ο ηλικιωμένος που απομακρύνθηκε από διασώστες από κατεστραμμένο σπίτι, πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ο 83χρονος βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι τους, όταν ο Εγκέλαδος «χτύπησε» την περιοχή. Η κατοικία τους γκρεμίστηκε. Μετά τον απεγκλωβισμό του ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 ο 83χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Η οικογένεια απηύθυνε έκκληση για σεβασμό των δύσκολων στιγμών που βιώνει. Παράλληλα, ζήτησε αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν για να ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι της περιοχής.

Νέα σεισμική δόνηση στην Ελασσόνα - Η περιοχή δεν σταματά να σείεται

Εν τω μεταξύ το έδαφος δεν σταματά να «χορεύει» στην Ελασσόνα και τις γύρω περιοχές, με τις σεισμικές δονήσεις να γίνονται αισθητές και σε αρκετά σημεία στη Θεσσαλία.

Η μία σεισμική δόνηση στην Ελασσόνα διαδέχεται την άλλη, με τους κατοίκους να διανυκτερεύουν για ένα ακόμη 24ωρο μακριά από τα σπίτια τους. Ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Λάρισα ανέφερε: «85 χρόνια τέτοιο σεισμό δεν ξανάδαμε».

Hλικιωμένοι μιλάνε για το ισχυρό σεισμό 6,3 Ρίχτερ

898 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

Οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζουν τις αυτοψίες σε σπίτια, επιχειρήσεις και άλλα κτίρια στις πληγείσες περιοχές μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Τουλάχιστον 898 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 1.609 που ελέχθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας. Οι σεισμόπληκτοι έχουν βρει στέγη σε τροχόσπιτα, κοντέινερ, ξενοδοχεία και σκηνές.

Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι κρίθηκαν οι 21. Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και στα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 30 από τις 46 αυτοψίες, ενώ σε 99 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 92 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση. Επίσης, έχουν γίνει έλεγχοι σε 5 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ