Ελλαδα

Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Τσελέντης: «Ήταν κάτι που περιμέναμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Ελασσόνα: Καταστροφές σε κτίρια
Σεισμός στην Ελασσόνα: Καταστροφές σε κτίρια - φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI/PANORAMA PRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Αισθητός σε Λάρισα και Τρίκαλα - Πληροφορίες ότι έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.57, 16 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό βάθος ήταν στα 8,5 χιλιόμετρα. Αρχικά, ο σεισμός είχε εκτιμηθεί στα 5,3 Ρίχτερ, ωστόσο, αναθεωρήθηκε στα 5,2 Ρίχτερ. 

52.jpg

Αμέσως μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ καταγράφηκαν άλλες τέσσερις δονήσεις, που σύμφωνα με το onlarissa, έγιναν αισθητές. Πρόκειται για σεισμούς της τάξης 3,1 – 3,6 – 3,7 και 4 Ρίχτερ.

Τσελέντης για σεισμό 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Ήταν κάτι που αναμέναμε

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί για αρκετά μεγάλο διάστημα ακόμη και του ίδιου μεγέθους και ήταν κάτι που αναμέναμε.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και την μισή Ελλάδα και τον χαρακτήρισε θετική εξέλιξη γιατί συμβάλλει στην εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής. 

Επί ποδός οι υπηρεσίες των δήμων
Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, μετά την νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ. Κλιμάκια των Δήμων επιχειρούν να εντοπίσουν αν υπάρχουν ζημιές από την σεισμική δόνηση, η οποία έγινε έντονα αισθητή και στη πόλη της Λάρισας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ