- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χαράλαμπος Γώγος άφησε ανοικτό ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων - Τι είπε για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
Το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων άφησε ανοικτό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, επεσήμανε ότι «όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», ενώ πρόσθεσε:
«Ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσε. Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δε έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα».
Ως προς τον τρόπο, με τον οποίο παίρνουν τις αποφάσεις στην επιτροπή ανέφερε: «Τα πράγματα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Μας ενδιαφέρει η αναλογία. Να είναι κάτω από 2%. Έχει σημασία αυτό, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας και η δυναμική της πανδημίας. Αν υπάρχει κάπου μια τάση ανόδου, αντιμετωπίζεται διαφορετικά».
Αναφορικά, δε, συγκεκριμένα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια απάντησε: «Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει αποφασιστεί όπως ξέρετε, η απόφαση είναι ειλημμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Περιορίζεται σημαντικά η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες
Όλα τα νεότερα για την κατάστασή του
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.