- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία σε Εξάρχεια, προσαγωγές από ΕΛΑΣ
Φρούριο το κέντρο της Αθήνας για την αποτροπή συγκεντρώσεων
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία επιχείρησε να κάνει, από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα ατόμων, προσαγωγές από την ΕΛΑΣ
Σε προσαγωγές ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Εξαρχείων προχωρά αυτή την ώρα η ΕΛΑΣ. Τα άτομα αυτά πρόκειται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.
Η ομάδα -περίπου είκοσι ατόμων- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα προς τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.
Δρακόντεια πάντως είναι τα μέτρα ασφαλείας από το πρωί της Κυριακής (06.12.2020) στο κέντρο της Αθήνας, για την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και για την επιτήρηση άλλων χώρων, όπου ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.
Απαγόρευση συναθροίσεων
Εκδόθηκε από εχθές η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη για την απαγόρευση συναθροίσεων, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία απόφαση δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ.
Η απαγόρευση ισχύει για σήμερα 6 Δεκεμβρίου, από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και προβλέπει πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της, για τους διοργανωτές 5.000 € στα νομικά πρόσωπα και 3.000 € στα φυσικά πρόσωπα και για τους συμμετέχοντες 300 € .
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συναθροίσεων αναφέρει:
«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.
Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:
- διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
- διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».
Με εντολή της ΕΛΑΣ κλειστοί 10 σταθμοί του Μετρό
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. οι σταθμοί του μετρό «Αττική» , «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής». Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό. Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.