- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
2.448 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 06.11.2020
14 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Στους 196 οι διασωληνωμένοι
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.448 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 - Στους 196 οι διασωληνωμένοι - 14 νέοι θάνατοι σε μια μέρα.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 2.448 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου, στις 06.00, ενεργοποιείται το καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα, με τα SMS να επιστρέφουν για τις μετακινήσεις.
Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα έχουν φθάσει τις 52.254. Από αυτά τα 4.369 (8,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 15.192 (29,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ ανέρχονται πλέον στους 196. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 45 (23%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα.
Δυστυχώς, το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 14 ασθενείς με κορωνοϊό. Οι νέοι θάνατοι που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ανεβάζουν σε 715 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της Covid-19 στην Ελλάδα. Οι 279 (39%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 2.448 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 06.11.2020
«Σήμερα ανακοινώνουμε 2448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.
» 4369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» 196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
» Τέλος, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 715* θανάτους συνολικά στη χώρα. 279 (39.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
*Η διαφορά στο άθροισμα προκύπτει από διόρθωση της χθεσινής αναφοράς κατόπιν ορθής επανάληψης δήλωσης θανάτου από το ΓΝ. Κoζάνης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ξεκάθαρος ο Έλληνας τραγουδιστής
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση
Συνελήφθη ένας 18χρονος, καθώς και δύο γυναίκες για υπόθαλψη
«Μαμά, σήμερα έφερε έναν φίλο μου...»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.