- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γραβάνης: Μέχρι τις αρχές του 2022 θα ζούμε ευκαιριακά με μάσκα
Τι δηλώνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
Αχιλλέας Γραβάνης: Μέχρι τις αρχές του 2022 θα ζούμε ευκαιριακά με μάσκα, η χρήση της οποίας θα ελαττώνεται σιγά-σιγά
Μέχρι τις αρχές του 2022 θα ζούμε ευκαιριακά με μάσκα, η χρήση της οποίας θα ελαττώνεται σιγά-σιγά, όσο θα εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός, δηλώνει στο Πρακτορείο Fm ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ και συνεργαζόμενος καθηγητής Έρευνας στο Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης, Αχιλλέας Γραβάνης.
Τα τρία εμβόλια που προκρίνονται θα μας δώσουν τις πρώτες δυνατότητες εμβολιασμού μέσα στην Άνοιξη, καταρχάς πολύ συγκεκριμένων πληθυσμών (επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες ασφάλειας, ηλικιωμένοι, ευπαθείς) αναφέρει ο καθηγητής. Και επισημαίνει ότι «προς το τέλος του 2021 αρχές του 2022, τα εμβόλια θα μας δώσουν τη δυνατότητα εμβολιασμού που στοχεύει έως το καλοκαίρι του 2022 σε 4 δισεκατομμύρια κόσμου σε όλο τον πλανήτη».
Ο ερευνητής εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί είναι απολύτως ασφαλείς οι fast track διαδικασίες για την ανάπτυξη εμβολίων στην παρούσα φάση, αλλά και πώς η χρονική διάρκεια της ανοσίας συνδέεται με την βαρύτητα της νόσησης.
Όσον αφορά τα μονοκλωνικά αντισώματα που αποτελούν για πολλούς τη φαρμακευτική ελπίδα απέναντι στον ιό, ευελπιστεί ότι θα βρίσκονται σε κλινική χρήση αρχές του 21, κατά πάσα πιθανότητα πριν τα εμβόλια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης
Στο βίντεο ακούγονται οι αγωνιώδεις φωνές των παρευρισκομένων
Παρά το όνομά της δεν αποκτά κόκκινη ή ροζ απόχρωση
Ένας άνθρωπος με σοβαρά εγκαύματα
Oι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα θα καταγραφούν κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα
Επιχείρηση με 24 πυροσβέστες και βραχιονοφόρο όχημα
Τι πρέπει να προσέξετε
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Το περιστατικό τέθηκε υπό έλεγχο μερικά λεπτά αργότερα
Εκκενώνεται το κτίριο - Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο
Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ21
Βήμα-βήμα η διαδικασία - Η πλατφόρμα για την καταχώρηση της δήλωσης
Πέντε άτομα οδηγήθηκαν στον ανακριτή
Αντιμετωπίστηκαν ταυτόχρονες εστίες σε πολλές περιοχές της χώρας
Η γυναίκα ομολόγησε την πράξη της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.