- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βρετανία: Eλεύθερη πια η είσοδος σε ταξιδιώτες από την Ελλάδα
Η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών ίσχυε από τις 8 Ιουνίου
Στη Βρετανία, δεν ισχύει πια η υποχρεωτική καραντίνα για επισκέπτες από από την Ελλάδα
Χωρίς την υποχρέωση καραντίνας 14 ημερών μπορούν να εισέρχονται από σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου, στη Μεγάλη Βρετανία ταξιδιώτες από περίπου 70 χώρες και βρετανικές υπερπόντιες κτήσεις.
Όπως είχε προαναγγελθεί, η καραντίνα που τέθηκε σε εφαρμογή εν μέσω επικρίσεων και αντιδράσεων στις 8 Ιουνίου αίρεται για αφίξεις από 58 χώρες και 14 κτήσεις «χαμηλού ρίσκου» ως προς τον κορωνοϊό.
Μεταξύ των χωρών αυτών είναι οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί για τους Βρετανούς στην Ευρώπη, περιλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου. Η Σκωτία διατηρεί την υποχρέωση καραντίνας για αφίξεις από την Ισπανία, σε αντίθεση με την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Όσοι ταξιδεύουν από αυτές τις χώρες θα πρέπει παρόλα αυτά να δίνουν τα στοιχεία διαμονής και επικοινωνίας, ώστε οι αρχές δημόσιας υγείας να τους εντοπίζουν σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος του κορωνοϊού που τους αφορά.
Η υποχρέωση καραντίνας εξακολουθεί να ισχύει για τις αφίξεις από όλες τις υπόλοιπες χώρες, όπως από τις ΗΠΑ, την ηπειρωτική Πορτογαλία, τη Σουηδία, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και την Κίνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Δεμένα παραμένουν πλοία στα λιμάνια
Την Τρίτη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της δόνησης
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.