- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Δημόσιο αναλαμβάνει τα έξοδα για τη μικρή Αλεξία
Το κορίτσι είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα
Σε κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα η αποθεραπεία της μικρής Αλεξίας που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα.
Στην απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου να καλύψει πλήρως την αποκατάσταση της υγείας της οκτάχρονης Αλεξίας Σαμαρτζή που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η αποθεραπεία του παιδιού όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας θα γίνει σε κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα.
«Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση έχουν πρώτα απ’ όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών», είπε ο κ Κικίλιας και συνέχισε: «Για τη μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα και την οικογένειά της που ταλαιπωρούνται και βασανίζονται. Δέχτηκα στο Υπουργείο Υγείας τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας».
«Πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού. Είμαστε εδώ ως Υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν. Πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι ταυτόχρονα και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν», συνέχισε ο κ. Κικίλιας.
Καταλήγοντας τόνισε ότι «προφανώς πάντα ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά των μικρών παιδιών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.