Βιβλιο

Podcast Κυριακές του Κόσμου Παναγιώτου - Φραγκονικολόπουλος: Bijan Moini

Το podcast «Οι Κυριακές του Κόσμου» με τον Νίκο Παναγιώτου και τον Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και καλεσμένο τον Bijan Moini, συγγραφέα του βιβλίου «The Cube» Επεισόδιο 26 – «Η ζωή με τους αλγόριθμους»

Το podcast «Οι Κυριακές του Κόσμου» με τον Νίκο Παναγιώτου και τον Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και καλεσμένο τον Bijan Moini συγγραφέα του βιβλίου «The Cube». Συζητάμε για το βιβλίο του που πραγματεύεται τις πολιτικές ελευθερίες σε ένα όχι και τόσο μακρινό αλλά δυστοπικό μέλλον. Εξετάζουμε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών πληροφοριών, τις ευθύνες των τεχνολογικών εταιρειών. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στο βιβλίο του Ο «κύβος» δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα μιας ανέμελης ζωής, δίνει σε όλους ένα βασικό εισόδημα, πνίγει την εγκληματικότητα εν τη γενέσει της. Για να μπορέσει να το κάνει αυτό, συγκεντρώνει ακόμη και τις πιο προσωπικές πληροφορίες του πληθυσμού. Ο υπολογισμός έχει γίνει το υπέρτατο αγαθό.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη στις 27 Νοεμβρίου, που διοργανώνει και υποστηρίζει το Goethe Institut στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  με τίτλο «Ας μιλήσουμε. Τιμώμενη η γερμανόφωνη λογοτεχνία» με στόχο να γνωρίσουμε γερμανόφωνους συγγραφείς, εκδότες και τα βιβλία τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ