Κοσμος

Μυθικά Πρόσωπα - Γιώργος Παυριανός | Βίκυ Λέανδρος

Στις 9 Νοεμβρίου 1989, το Τείχος του Βερολίνου γκρεμίστηκε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ένωση της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία. Ο Γιώργος Παυριανός ήταν εκεί, έγραφε τραγούδια για την Βίκυ Λέανδρος και σε αυτό το Podcast «Μυθικά Πρόσωπα» αφηγείται πώς ήταν να γράφει στίχους ενώ έβλεπε το γκρέμισμα του Τείχους.

4831-35211.jpg
Γιώργος Παυριανός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια επίσκεψη στο Αμβούργο, για να γράψει στίχους στη Βίκυ Λέανδρος, ήταν η αφορμή για να βρεθεί ο Γιώργος Παυριανός στην Γερμανία την ιστορική στιγμή που γκρεμιζόταν το Τείχος του Βερολίνου που ως τότε χώριζε την Γερμανία στα δύο. Σε αυτό το Podcast (Επεισόδιο 15), αφηγείται πώς έχασε όλα του τα χρήματα στο Καζίνο, πώς έζησε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, πώς μπήκε σε μια γερμανική πειθαρχία και πώς έγραψε τελικά τα τραγούδια για τον δίσκο «Πυρετός του Έρωτα». Μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη μουσική και τραγούδια μιας μυθικής εποχής.

Βίκυ Λέανδρος και Γιώργος Παυριανός
Βίκυ Λέανδρος και Γιώργος Παυριανός


Συντελεστές
Αφήγηση - Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Παυριανός
Ηχοληψία - Μοντάζ: Aκης Μελής. Η ηχογράφηση έγινε στο Earth Sound Studio
Kαλλιτεχνική επεξεργασία φωτογραφίας: Kώστας Κάτσουλας
Διάρκεια: 55 λεπτά
Χρησιμοποιήθηκαν τραγούδια από δίσκους, ηχητικά αποσπάσματα από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και υλικό που προέρχεται από το Διαδίκτυο, από ιδιωτικά αρχεία και από το προσωπικό αρχείο του Γιώργου Παυριανού. Ολα τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ