- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αύγουστος Κορτώ: Διστάζει να γίνει πατέρας λόγω διπολικής διαταραχής
Tι είπε για το επόμενο βιβλίο του
Αύγουστος Κορτώ: Διστάζει να γίνει πατέρας λόγω της διπολικής διαταραχής
Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τον σύντροφό του και το ενδεχόμενο της πατρότητας.
Ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε στην εκπομπή «Buongiorno» και αρχικά, ανέφερε: «Ετοιμάζω ένα βιβλίο που είναι για τον πατέρα μου, είναι η ιστορία της κοινής μας ζωής. Άργησα να αποκτήσω ουσιαστική σχέση μαζί του. Είμαι πολύ ανασφαλής για τα βιβλία μου. Υπάρχουν 3-4 που έχω γράψει και δεν θα εκδοθούν ποτέ, γιατί μου φαίνονται αδύναμα».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ψυχικές ασθένειες. «Νιώθω ευγνωμοσύνη. Οι αναγνώστες μοιάζουν και με τον Θεό, λόγω της ξεχωριστής μας σχέσης. Μιλάω για θέματα ψυχικής υγείας, γιατί το στίγμα είναι κραταιό και βαραίνει την ψυχική υγεία και τους ψυχικά νοσούντες. Ακριβώς επειδή όλες οι ψυχικές νόσοι περιέχουν μια μοναξιά, θεωρώ ότι είναι καλό αν σου γίνεται ένα βήμα, να μιλάς για αυτές όσο γίνεται πιο ανοιχτά», εξήγησε.
«Μεγαλώνοντας την δεκαετία του '80, η εικόνα που είχαμε για τους ομοφυλόφιλους ήταν τρομακτική. Δεν ξέρω αν είχαμε το κουράγιο να ελπίζουμε σε κάτι περισσότερο από μια ζωή μοναχική με ευκαιριακές επαφές. Ο γάμος μου είχε το συναίσθημα της χαράς και της νίκης. Το παιδί είναι μεγάλη δέσμευση, με κάνει διστακτικό η πατρότητα λόγω της διπολικής διαταραχής. Έχω όλο αυτό το τραύμα των παιδικών μου χρόνων της σακατεμένης μάνας, δεν θα ήθελα ένα παιδί να με δει σε αυτή την κατάσταση», εξήγησε.
Τέλος, πρόσθεσε: «Αν κάποιος νιώθει ευτυχισμένος ακόμα και με έναν τρόπο που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα, το δικό μου έλλειμμα δεν έχει σημασία μπροστά στη δική του ευτυχία».
Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 στη Νέα Υόρκη. Δυο χρόνια μετά, στην Ελλάδα, ήταν οι πρώτοι που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης. Αυτή ήταν μια ακόμη συμβολική κίνηση ένωσής τους. Τον περασμένο Μάρτιο, λίγες μέρες μετά την επικύρωση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εγώ είπα απλώς, ναι, σε μία πρόταση που μου κάνανε» είπε ο ηθοποιός
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.