Ελλαδα

Ο Αύγουστος Κορτώ παντρεύτηκε τον επί 20 χρόνια σύντροφό του

«Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ' όνομά σου»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αύγουστος Κορτώ παντρεύτηκε τον επί 20 χρόνια σύντροφό του
Ο Αύγουστος Κορτώ παντρεύτηκε τον επί 20 χρόνια σύντροφό του © Facebook

Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύτηκε τον σύντροφό του - Η ανάρτηση του συζύγου του

Τον επί 20 χρόνια, σύντροφό του, Αναστάσιο Σαμουηλίδη, παντρεύτηκε σήμερα ο Αύγουστος Κορτώ και την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ανεβάζοντας φωτογραφίες από την τελετή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Aφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον αγαπημένο του στο Δημαρχείο Αθηνών, ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε: «Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ' όνομά σου».

Από την πλευρά του ο Αναστάσιος Σαμουϊλίδης έγραψε «Just married».


Φίλοι του ζευγαριού, που ήταν παρόντες στον γάμο τους, δημοσίευσαν κι εκείνοι με τη σειρά τους στιγμιότυπα από τη μέρα αυτή. Eκεί βρισκόταν φυσικά, και το αγαπημένο τους κατοικίδιο, ο Τζέρι.

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος που ήταν μάρτυρας στον γάμο, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν εκείνες οι σπάνιες στιγμές μέσα στους αιώνες που τα τείχη ανοίγουν, οι καγκελόπορτες των κάστρων ανυψώνονται, οι αλυσίδες υποχωρούν και οι κλειδαριές ξεκλειδώνουν για να υποδεχτούν όσους είχαν μείνει απέξω. Στιγμές που ακόμη και όρη μετακινούνται. Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα στο δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να μετάσχω με την ιδιότητα του μάρτυρα στον πρώτο γάμο ανεξαρτήτως φύλου που τελέστηκε σήμερα, ενώνοντας δύο αγαπημένους φίλους που ευτυχούν μαζί επί είκοσι συναπτά έτη».

Δήλωση με αφορμή τον σημερινό γάμο στον Δήμο Αθηναίων Υπάρχουν εκείνες οι σπάνιες στιγμές μέσα στους αιώνες που τα...

Posted by Vasilis Sotiropoulos on Thursday, March 7, 2024

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 στη Νέα Υόρκη. Δυο χρόνια μετά, στην Ελλάδα, ήταν οι πρώτοι που υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης. Αυτή ήταν μια ακόμη συμβολική κίνηση ένωσής τους.

Αύγουστος Κορτώ: Η αγγελία του γάμου του

Ο Αύγουστος Κορτώ δημοσίευσε πριν λίγο καιρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αγγελία του γάμου με τον επί χρόνια σύντροφό του.

Ο γάμος, όπως αναφέρεται στην αγγελία που ανήρτησε ο συγγραφέας, θα γίνει στον δήμο Αθηναίων. «Μαζί σου πάντα» είναι η λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση μαζί με μια παλαιότερη φωτογραφία του ζευγαριού.

Μαζί σου πάντα. ❤️

Posted by Αύγουστος Κορτώ on Monday, February 26, 2024

Ο γνωστός συγγραφέας είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία στην οποία ποζάρει με φόντο το περιστύλιο της Βουλής λίγο μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ έγραψε «marry me» στη λεζάντα της φωτογραφίας με τον σύντροφό του.

Ο Αύγουστος Κορτώ παντρεύτηκε τον επί 20 χρόνια σύντροφό του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ