Ελλαδα

Με αστυνομική παρουσία ο πρώτος γάμος ομοφύλων στη Νέα Σμύρνη - Το ζευγάρι δεχόταν απειλές

Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με αστυνομική παρουσία ο πρώτος γάμος ομοφύλων στη Νέα Σμύρνη - Το ζευγάρι δεχόταν απειλές
Με αστυνομική παρουσία τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφύλων στη Νέα Σμύρνη © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πρώτος γάμος ομοφύλων: Υπό αστυνομική παρουσία - Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ

Υπό την παρουσία αστυνομικών που έδωσαν διακριτικά το παρών τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφύλων στη Νέα Σμύρνη. Αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ήταν παρόντες στο γάμο στο γάμο του Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριλιάδη, καθώς, όπως ανέφερε το ζευγάρι, δεχόταν απειλές από διάφορα άτομα.

Μετά το πέρας του γάμου, το ζευγάρι απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στην Ελληνική Αστυνομία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czl0t6sq3cxl)

«Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανήλικων παιδιών μας ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην χώρα μας

Τελέστηκε χθες στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κώστας Αναγνωστόπουλος που τέλεσε τον γάμο μίλησε στην ΕΡΤ για τη διαδικασία που όπως είπε ήταν ίδια με αυτή του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. «Δεν αλλάζει κάτι στα χαρτιά. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο». Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έχει αγοράσει σπίτι από κοινού και έχει τρία παιδιά ενώ μετρά 20 χρόνια κοινής πορείας.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος και αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στο δήμο, το ζευγάρι είναι δημότες Νέας Σμύρνης και σημείωσε πως «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στο Δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος και είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czkq3s05deg9)

Πώς έγινε ο γάμος του πρώτου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνεχίστηκε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

Συμπλήρωσε ακόμη: «Εγώ ως επικεφαλής των γάμων είχα και τη συνδρομή της αναπληρώτριας αντιδημάρχου Περιβάλλοντος που ήταν και αυτή παρούσα στην τελετή της κυρίας Γαλανοπούλου και κανένας δεν προφασίστηκε κάτι ή ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει αυτή την τελετή. Ίσα – ίσα που όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και το αγκάλιασαν με ευαισθησία » ενώ επισήμανε πως «επιτέλους αποκτά και νομική υπόσταση η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων που είναι μια μακροχρόνια σύνδεση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ