TV & Media

Δημιουργώντας Μάρκες με Κοινωνική Αποστολή: Μάρκετινγκ που Προσφέρει Αξία

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημιουργώντας Μάρκες με Κοινωνική Αποστολή: Μάρκετινγκ που Προσφέρει Αξία

Ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας συζητά με τον Νίκο Μπαλτά από την IASIS συζητούν για τo μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον Νίκο Μπαλτά από την IASIS συζητούν για τo μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού.

Συζητήθηκε το θέμα του μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού και πώς αυτό διαφοροποιείται από το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Συγκεκριμένα, αναλύθηκε η έννοια του μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού και η σημασία του για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Εξετάστηκε ο τρόπος με τον οποίο το μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού μπορεί να ενισχύσει την εταιρική φήμη και παρουσιάστηκαν παραδείγματα εταιριών που έχουν επιτύχει με τη χρήση αυτής της στρατηγικής. Επιπλέον, αναφέρθηκε ο ρόλος της IASIS στη στήριξη των επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα.

Τα κύρια στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει μια επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού και οι μέθοδοι μέτρησης της επιτυχίας αυτών των πρωτοβουλιών αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο συζήτησης. Αναφέρθηκαν τα συνήθη λάθη που κάνουν οι επιχειρήσεις όταν εφαρμόζουν μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού και ο τρόπος με τον οποίο αυτό μπορεί να ενισχύσει την πελατειακή πίστη και αφοσίωση. Επιπλέον, αναλύθηκαν οι σημερινές τάσεις στο μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού και η συμβολή του στην αντιμετώπιση κοινωνικών ή περιβαλλοντικών προβλημάτων. Ακόμα, εξετάστηκε πώς μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εφαρμόσουν αποτελεσματικά μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού παρά τους περιορισμένους πόρους τους.

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μίλησε για το πως μια επιχείρηση μπορεί να εντοπίσει ποιο είδος μάρκετινγκ κοινωνικού σκοπού της ταιριάζει.

Η εκπομπή «Marketing in Practice and more», παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

 Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00 και  ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις  14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 220 «Δημιουργώντας Μάρκες με Κοινωνική Αποστολή: Μάρκετινγκ που Προσφέρει Αξία» μπορείτε να το δείτε εδώ.

Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.