TV & Media

«Ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»: Η εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου - Λάτση για την αποβολή

«Ό,τι και αν έκανα διαφορετικά αυτό το μωρό ήταν να φύγει»

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση
Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Η νέα εξομολόγηση για την αποβολή © NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Η νέα εξομολόγηση για την αποβολή που βίωσε, οι ενοχές και τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση προχώρησε σε μία ακόμη εξομολόγηση για την αποβολή που βίωσε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνη της, ενώ αποκάλυψε ότι το έμβρυο που κυοφορούσε ήταν κοριτσάκι και είχε το σύνδρομο Turner. 

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Η νέα εξομολόγηση για την αποβολή

«Πολλές φορές όταν μοιράζομαι τέτοια προσωπικά πράγματα, αναρωτιέμαι γιατί το κάνω, γιατί να μοιραστώ κάτι τέτοιο, γιατί να ανοίξω την πόρτα της οικογένειάς μου και να μιλήσω για πράγματα που δεν είμαι αναγκασμένη να μιλήσω. Καταλήγω πάντα στο ότι αυτό οδηγεί σε ένα αίσθημα ότι ούτε εγώ είμαι μόνη αλλά ούτε και οι άλλες γυναίκες που περνούν κάτι αντίστοιχο είναι μόνες», είπε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση στο νέο της podcast με τίτλο «Kind Talks» και συνέχισε: «Πολλές φορές επειδή δεν συζητιόνται αυτά και βλέπουμε μόνο όμορφες εικόνες οικογενειών που κρατάνε τα μωρά τους και τα επιστρέφουν από το μαιευτήριο στο σπίτι, αυτό δημιουργεί πραγματικά μια αίσθηση μοναξιάς, η οποία δεν είναι αληθής. Πολλά ζευγάρια και παλεύουν με την υπογονιμότητα και μπορεί να καταφέρουν εύκολα να μείνουν έγκυος και να μην προχωρήσει μια εγκυμοσύνη, οπότε πραγματικά όταν μοιραζόμαστε τέτοια πράγματα, ερχόμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα αλλά και η μία στην άλλη».

«Δαιμονοποιούμε κάπως όχι τη ζήλια, αλλά πραγματικά να σε πονάει μερικές φορές η χαρά του άλλου. Είναι μια πολύ φυσιολογική πραγματικότητα, όταν εσύ έχεις χάσει τα πάντα, το να βλέπεις τη χαρά του άλλου να σε πονάει. Όχι επειδή είσαι κακός άνθρωπος αλλά γιατί βιώνεις μια τραγική κατάσταση εκείνη τη στιγμή και έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις ό,τι συναίσθημα μπορεί να αισθανθείς» τονίζει η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση και προσθέτει: «Σκεφτόμουν θα έχω μεγάλη κοιλιά τον Αύγουστο στα γενέθλιά μου. Δημιουργείς μια σχέση και μια επικοινωνία με το μωρό σου. Επειδή είναι μέσα σου δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε την ύπαρξη των μωρών που πέθαναν γιατί ήταν εκεί και ήταν μέρος της ζωής μας. Είχα πάει ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική, έγκυος και γυρνώντας όταν έκανα υπέρηχο ανακαλύψαμε ότι είχε σταματήσει η καρδιά του μωρού, ενώ είχε αναπτυχθεί όσο έπρεπε. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ήμουν ο πιο χαλαρός άνθρωπος του κόσμου και στη δεύτερη, ελπίζω και στην τρίτη να είμαι. Έκανα τα ταξίδια μου, τη γυμναστική μου, συνέχιζα τη ζωούλα μου κανονικά, πραγματικά ήταν μια περίοδος μόνο χαράς και ευτυχίας. Ξαφνικά έγινα ένας άνθρωπος που σκεφτόταν τι έκανε λάθος, από το παραμικρό». 

Σε άλλο σημείο του podcast η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση αναφέρει: «Στην Ελλάδα έχουν το σκεπτικό ότι όταν είσαι έγκυος, αντιμετωπίζεσαι σαν ασθενής και όχι σαν μια γυναίκα που βιώνει μια φυσιολογική διαδικασία. Πόσοι άνθρωποι μου έλεγαν μην πας σε αυτό το ταξίδι στην Αμερική… Άρχισα τότε να σκέφτομαι γιατί πήγα, και αν δεν πήγαινα τι θα γινόταν. Είχα πάθει και δηλητηρίαση από σαλάτα. Σκεφτόμουν μέχρι και μια γουλιά κρασί που ήπια ένα βράδυ, ότι σκότωσα το μωρό μου… Μέχρι που με πήρε η μαία και μου είπε ότι το μωρό μας είχε το σύνδρομο Turner – ήταν κοριτσάκι – και συμβαίνει αυτό, προκαλείται μόνο στα κοριτσάκια και έλειπε δηλαδή ένα χρωμόσωμα. Η χαρά και η ανακούφισή μου ήταν μεγάλη, έφυγε όλη αυτή η ενοχή μου: ότι ό,τι και αν έκανα διαφορετικά αυτό το μωρό ήταν να φύγει και επίσης αυτό είναι ένα σύνδρομο που έχουν κοριτσάκια που γεννιούνται και θα μπορούσε αυτή η εγκυμοσύνη να έχει προχωρήσει και να έπρεπε να πάρω μια απόφαση στον 5ο μήνα πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο σκληρή. Εκεί ήρθε μια αίσθηση ηρεμίας και ευγνωμοσύνης που τελείωσε αυτή η εγκυμοσύνη». 

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση για την αποβολή στον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση προχώρησε στα τέλη Μαρτίου σε μία συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, μέσω της οποίας έκανε γνωστό ότι απέβαλε στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, που έχει αποκτήσει ένα αγοράκι με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη, πληροφορήθηκε από τον γιατρό της ότι η καρδιά του εμβρύου είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου υπερηχογραφήματος. 

Μέσα από την ανάρτησή της αυτή η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει μία αποβολή. «Δεν είναι ανακοίνωση εγκυμοσύνης. Τον Ιανουάριο μάθαμε ότι είμαι έγκυος με το δεύτερο μωράκι μας το οποίο ήρθε στον πρώτο φυσικό κύκλο που κατάφερε να κάνει το σώμα μου μετά από 4 χρόνια. Η σύλληψη έγινε στις Χριστουγεννιάτικες ΔΙΑΚΟΠΕΣ μας. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι καταφέραμε μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για να αποκτήσουμε τον Νίκο, να γίνουμε ένα από αυτά τα ζευγάρια που πάντα ζήλευα – εκείνα που πιάνουν παιδιά στον αέρα κάνοντας υπέροχο σεξ», έγραψε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση στο Intagram και συνέχισε: 

«Σε κάθε αιματολογική εξέταση, κάθε υπέρηχο, περίμενα πότε θα γίνει η βλακεία (γιατί σιγά μην είμαστε εμείς αυτό το ζευγάρι), αλλά να που η χοριακή ανέβαινε στα ουράνια και η καρδούλα του μωρού χτυπούσε στον πιο όμορφο ρυθμό… Όλα πήγαιναν τέλεια. Ούτε ναυτία είχα, ούτε τα νεύρα που μου προκαλούσαν το πρώτο τρίμηνο οι χιλιάδες ορμόνες που έπαιρνα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Όλα ήταν ιδανικά μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαρτίου που πήγαμε στην κλινική για έναν υπέρηχο στη 10η εβδομάδα. Σαν να είχα ένα προαίσθημα εκείνο το πρωί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί πριν την επίσκεψη αισθανόμουν ένα έντονο άγχος. Μόλις άναψε η οθόνη το είδαμε το μωρό μας – είχε πλέον κεφαλάκι χεράκια και ποδαράκια. Όμως ο γιατρός μας κοίταξε τη μαία και της είπε "Βλέπεις αυτό που βλέπω;" "Ναι…" απάντησε εκείνη. Η καρδιά του μωρού μας είχε σταματήσει και όπως μας σόκαρε με την είσοδό του στη ζωή μας, έτσι μας σόκαρε και με την έξοδο.

» Το ζήσαμε και αυτό – αποβολή στον τρίτο μήναΤα συναισθήματα πολλά, η σκέψη όμως μια: η επόμενη ημέρα που συνήθως είναι λίγο πιο εύκολη από την προηγούμενη. Όπως λέει και ο Νίκος, "το μπεμπέ είναι στον ουρανό τώρα". Εάν έχω ένα μήνυμα να δώσω σε όποια γυναίκα βιώνει το ίδιο, είναι ότι θα χαμογελάσει και πάλι. Για εμένα συνέβη πολύ πιο γρήγορα από τι περίμενα – κατάφερα να νιώσω πραγματικά ευτυχισμένη μόλις μια εβδομάδα μετά. Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και το να θρηνήσει κανείς αυτή την απώλεια ζωής απαραίτητο! Μια αγκαλιά σε όλες όσες το έχουν περάσει και μια παράκληση – Μην αφήσετε τον φόβο να σας στερήσει τη χαρά και τον εορτασμό της επόμενης εγκυμοσύνης! Είναι μια μαγική περίοδος που μας αξίζει να ευχαριστιόμαστε στο έπακρο. Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη».

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Τα μηνύματα που δέχεται μετά την αποκάλυψη της αποβολής

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση από τη στιγμή που αποκάλυψε ότι απέβαλε στον 3ο μήνα της εγκυμοσύνη της δέχθηκε καταιγισμό μηνυμάτων συμπαράστασης από γυναίκες κάθε ηλικίας, που έχουν βρεθεί - ή και όχι - σε ανάλογη θέση. 

«Για ακόμα μια φορά είμαι συγκλονισμένη από την αγάπη που δέχομαι. Σε ένα περιβάλλον που είναι ανησυχητικά τοξικό, ψεύτικο και προβληματικό, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν απλά τη σύνδεση, την ταύτιση και τη διαδικτυακή αγκαλιά που μας δίνει τόση δύναμη! Μέσα από τις ιστορίες σας και την ενσυναίσθηση που δείχνετε για την οικογένειά μου αντιλαμβάνομαι τη δύναμη του καλού», έγραψε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου σε Story της και πρόσθεσε:

«Ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»: Η εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου - Λάτση για την αποβολή

«Όμως, ακόμα περισσότερο μέσα από αυτό το προσωπικό μου σελιδάκι, έχω καταλάβει την απίστευτη δύναμη που κρύβουμε εμείς οι γυναίκες. Μαμάδες με δεκάδες εξωσωματικές, πολλαπλές αποβολές – μαμάδες που γέννησαν νεκρά τα μωρά τους, ή μαμάδες των οποίων τα μωρά έφυγαν νωρίς. Και όμως, προχωρούν με τα τραύματά τους παρέα. Και όμως, καμία δεν λέει στην άλλη “εγώ πέρασα πιο δύσκολα”. Τιμή μου που το βιώνω όλο αυτό! Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο».

«Ήταν κοριτσάκι, είχε σύνδρομο Turner»: Η εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου - Λάτση για την αποβολή

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.