TV & Media

Καρβέλας: «Στα 5 μου πλάκωσα στο ξύλο ξαδελφούλα μου που έμενε σε βίλα - Αισθάνθηκα ταξικό μίσος»

«Ο μύθος γύρω από τους μορφωμένους πρέπει να καταπέσει», είπε σε σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Καρβέλας
Νίκος Καρβέλας: Στα 5 μου αισθάνθηκα ταξικό μίσος © NDP PHOTO

 Νίκος Καρβέλας: Τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega - Ο ξυλοδαρμός της ξαδέλφης του, η μόρφωση και το βιβλίο του

Ο Νίκος Καρβέλας παραχώρησε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις το βράδυ της Δευτέρας (1.4) στη Νίκη Λυμπεράκη, με αφορμή το βιβλίο του που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό με τίτλο «Νοοσοφία».

«Τόσα χρόνια δεν υπήρχε λόγος να μιλήσω. Τώρα υπάρχει. Οι σχέσεις μου με το σινάφι σου ήταν ανέκαθεν εμπόλεμες», είπε αρχικά στη Νίκη Λυμπεράκη και συνέχισε: «αλλά ο λόγος της live συνέντευξης δεν είναι αυτός. Ένας άνθρωπος που σπρώχνεται από εσωτερικούς πνευματικούς ανέμους, όταν του λένε ότι θα το πετσοκόψουμε αυτό, αρνείται. Εδώ είναι μια πνευματική συνεύρεση ζωντανή. Μου αρέσουν τα ζωντανά και να αρνητικά».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d094ahcf5bup)

Νίκος Καρβέλας: «Στα 5 μου αισθάνθηκα ταξικό μίσος»

«Δεν με ενδιέφερε ποτέ τι θα αφήσω πίσω μου. Ό,τι κάνει κάθε άνθρωπος το κάνει επειδή αυτό τον διατάζει ο εγκέφαλός του να κάνει. Είμαι έρμαιο αυτού του πολυοργάνου. Από μικρό παιδί με έκανε ό,τι ήθελε. Τώρα θα αισθανθείς ηδονή γράφοντας ποίηση. Εγώ σιχαίνομαι την ποίηση», είπε σε άλλο σημείο της live τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Νίκος Καρβέλας και σχολίασε: «Μέναμε στον Πειραιά όταν ήμουν πιτσιρικάς και δεν είχαμε λεφτά. Θυμάμαι ότι ήμασταν φτωχοί. Επισκέφτηκα το σπίτι ενός θείου μου στο Παλαιό Φάληρο. Νόμιζα ότι ο κόσμος είναι τα Ταμπούρια. Μια πάρα πολύ άσχημη οπτικά περιοχή. Ξαφνικά με πήγαν σε μια βίλα στο Παλαιό Φάληρο και θυμάμαι να έχω πλακώσει στο ξύλο μια ξαδελφούλα μου που έμενε σε αυτό στο σπίτι. Όταν με ρώτησαν γιατί, είπα γιατί θέλω κι εγώ να έχω. Βγήκε αυθόρμητα ταξικό μίσος. Στα 5 μου. Ήθελα κι εγώ να έχω τέτοιο σπίτι. Αισθάνομαι την τύχη για το χάρισμα που έχω στη μουσική, χωρίς να έχω χύσει ιδρώτα για να τη διδαχτώ. Διαβάζοντας νομίζω τα βιβλία που έχω διαβάσει, νομίζω ότι πρέπει να έχω μια βλάβη στον δεξί κροταφικό λοβό και δεν μπορώ να καταλάβω τα σύμβολα. Τα τραγούδια δεν τα γράφω. Τα παίζω. Το αν αρκεί η χαρισματικότητα ή δεν αρκεί δεν το αποφασίζω εγώ, το αποφασίζει ο εγκέφαλος. Ο πόνος για την κατάκτηση ονομάζεται ηδονιστική αποφόρτιση. Ο μύθος γύρω από τη μόρφωση και τους διανοούμενους είναι μια φούσκα. Αυτοί οι άνθρωποι που διαβάζουν και διαβάζουν είναι παπαγάλοι. Ο μύθος γύρω από τους μορφωμένους πρέπει να καταπέσει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d094h1dblur5)

Ο Νίκος Καρβέλας για την Άννα Βίσση και την Αννίτα Πάνια

Ο Νίκος Καρβέλας στη συνέντευξή του μίλησε και για την Άννα Βίσση: «Καμία Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνει η Άννα Βίσση. Γι' αυτό και άλλωστε δεν την άλλαξα ποτέ, δεν πήγα να ζητήσω κάποια άλλη τραγουδίστρια. Της έλεγα, Αννούλα τώρα κάνουμε αυτό, τώρα θα κάνουμε του Δαίμονες, ήταν παντού. Οπότε ήταν ο άνθρωπός μου».

Ο Νίκος Καρβέλας αναφέρθηκε και στον θεσμό του γάμου, λέγοντας πως έχει παντρευτεί δύο φορές. Για τον γάμο του με την Άννα Βίσση είπε πως ήταν πολύ ρομαντικός τότε και προχώρησε σε θρησκευτικό γάμο σχολιάζοντας πως πρέπει να «υπήρχε κάτι αλλοπρόσαλλο στις βλάβες του εγκεφάλου του» για να παντρευτεί αλλά το «πλήρωσε γιατί δεν είναι για τέτοια πράγματα» και μετά αναφέρθηκε και στον γάμο του με την Αννίτα Πάνια, λέγοντας: «Το έκανα και με την Αννίτα, αλλά το έκανα για να δω το πρόσωπο της μάνας της και του πατέρα της να γελάνε, με διασκέδαζαν πάρα πολύ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d096jnshewvt)

Η ένταση ανάμεσα σε Νίκη Λυμπεράκη και Νίκο Καρβέλα

Στιγμή έντασης υπήρξε ανάμεσα στον Νίκο Καρβέλα και τη Νίκη Λυμπεράκη, όταν η δημοσιογράφος τού ζήτησε να εξηγήσει γιατί αποκαλεί «βόθρο» το πολιτικό τοπίο της χώρας. Ο Νίκος Καρβέλας τότε είπε στη δημοσιογράφο πως δεν θα του υποδεικνύει πώς θα μιλάει, ενώ της είπε ότι η συζήτηση μαζί της είναι «λίγο απογοητευτική».

«Πιάνεσαι από μία λέξη. Δεν θα μου λες τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. Δεν σε ρώτησα εσένα, εσύ ρωτάς εμένα», με τη Νίκη Λυμπεράκη να προσθέτει: «Να λες ό,τι θέλεις. Εγώ επιτρέπεται να λέω; Χωράει και η δική μου γνώμη; Κανονικά στους θεσμούς οφείλουμε σεβασμό. Το αν δεν στέλνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους να το συζητήσουμε. Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστευα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς λες τα ίδια όπως όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα, πιανόμενοι από μία λέξη που είπα ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος, ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12 εκ. Έλληνες. Το τι λέω εγώ άσε να το κρίνει ο κόσμος. Εγώ εδώ ήρθα όχι για να μιλήσω με εσένα αλλά με τον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Δεν μπορείς να λες ότι είμαι απόλυτος» συνέχισε ο Νίκος Καρβέλας.

«Εγώ είμαι εδώ, αλλά μου απαγορεύεις να σου μιλήσω; Επιτρέπεται κάποιος άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου να έχει γνώμη;» ρώτησε η Νίκη Λυμπεράκη.

«Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι που πας να μπλέξεις, είναι δυστυχώς εκείνοι που έκαναν τη ζημιά στη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ’ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις ο άνθρωπος αυτός… Κατορθώνεις να χάνουμε μισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξ’ ολοκλήρου ένας βόθρος. Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική» είπε ο Νίκος Καρβέλας με τη Νίκη Λυμπεράκη να απαντάει: «Θες να συνεχίσουμε ή να το κλείσουμε; Μπορούμε να πάρουμε ένα διάλειμμα και να το σκεφτείς».

Όταν η δημοσιογράφος θέλησε να του υποβάλει μία ερώτηση για το βιβλίο που έγραψε, υπήρξε ακόμη μία στιγμή έντασης. «Να σε ρωτήσω κάτι;» του είπε η Νίκη Λυμπεράκη με εκείνον να τονίζει: «Όχι, να με ακούς, μόλις τελειώσω, θα με ρωτάς».

«Θα ήταν σαν να κάναμε TEDx, που βγαίνει κάποιος σε μία σκηνή και μιλά για τη ζωή του, τα έργα του κ.λ.π. ανάλογα με το θέμα. Θέλω να ρωτάω και εγώ» του είπε η δημοσιογράφος με τον Νίκο Καρβέλα να λέει: «Είναι σαν πράξη αυτοικανοποίησης, συνεύρεσης. Θες να συνευρεθούμε». «Θέλω να σε ρωτώ κιόλας γιατί εσύ είσαι χειμαρρώδης και πρέπει να σε παρακολουθούμε» συμπλήρωσε η Νίκη Λυμπεράκη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0962wzyxmf5)

Νίκος Καρβέλας: «Η θρησκεία είναι ό,τι πιο κατάπτυστο υπάρχει στη ζωή»

«Η θρησκεία είναι ό,τι πιο κατάπτυστο υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Ξέρεις τι σημαίνει πιστεύω; Με αγάπη στο λέω. Πιστεύω σημαίνει ότι δεν γνωρίζω. Όταν λες πιστεύω σε κάτι είναι σαν να λες πιστεύω σε αυτό που δεν γνωρίζω. Εννοείται έχω προσευχηθεί, είσαι σοβαρή τώρα; Η εκκλησία το μόνο καλό που έχει κάνει στην ανθρωπότητα – που τους το δίνω – είναι η ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης. Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ. Όπως στο λέω αυτό το πράγμα. Αν δεν υπήρχε η ηθική που σου λέει απαγορεύεται να πας με αυτή τη γυναίκα ή με αυτόν τον άνδρα, δεν θα υπήρχε η διάθεση. Η θρησκεία έθεσε τις βάσεις, είναι σεξουαλικό ενισχυτικό. Το σεξ είναι από τα βασικά τροφοδοτικά της ευτυχίας. Η εκκλησία έπαιξε βασικό ρόλο» είπε σε άλλο σημείο ο Νίκος Καρβέλας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0979zxtddhd)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ