TV & Media

Δήλωση του εκδότη του iefimerida Χρήστου Ράπτη για το δημοσίευμα της «Εστίας»

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πρωτοσέλιδο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία»
Ο Χρήστος Ράπτης για το δημοσίευμα της «Εστίας» © Εστία

Ο Χρήστος Ράπτης για το δημοσίευμα της «Εστίας» - Η δήλωση του εκδότη του iEfimerida

«Χυδαιότητες και ψεύδη» χαρακτηρίζει ο εκδότης του iEfimerida, Χρήστος Ράπτης, όσα αναφέρονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία». Σε δήλωσή του ο κ. Ράπτης κάνει λόγο για «υπαγορευμένη αθλιότητα» και σημειώνει ότι ο εκδότης Μανώλης Κοττάκης εξυπηρετεί σκοπιμότητες. 

Ο Χρήστος Ράπτης για το δημοσίευμα της «Εστίας»

«Ο εκδότης της εφημερίδας "Εστία", Μανώλης Κοττάκης διέπραξε σήμερα, μια πολιτική και δημοσιογραφική αθλιότητα. Σε ένα πρωτοσέλιδο δήθεν «ρεπορτάζ», αποκύημα της φαντασίας του, με τίτλο "Τό μήνυμα τῆς Μαρέβας στόν κ. Μαρινάκη: «Νά τά βροῦμε, ἄκου τούς Ὑπουργούς!", φτάνει στο σημείο να με εμπλέκει προσωπικά και να θίγει την υπόληψή μου. Ισχυρίζεται ότι, ευρισκόμενος μαζί με άλλους συνδαιτημόνες στην οικία του Ευάγγελου Μαρινάκη, δήθεν ο επιχειρηματίας επέδειξε σε μένα και σε άλλους κάποια sms τα οποία - υποτίθεται - του έστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Είναι χυδαίο ψεύδος. Πρόκειται για υπαγορευμένη αθλιότητα, εντασσόμενη σε πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες εξυπηρετεί ο κ. Κοττάκης. Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι θα προσφύγω σε ποινικά και αστικά δικαστήρια, προκειμένου να προφυλάξω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου από τις αθλιότητες και τα ψεύδη του κ. Κοττάκη», αναφέρει στη δήλωσή του ο Χρήστος Ράπτης. 

Μαρινάκης για δημοσίευμα «Εστίας»: «Ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας»

Την ίδια ώρα, δήλωση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι «για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα "Εστία" δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη. Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της "Εστίας" είναι υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας». 

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κ. Μαρινάκης σημειώνει: «Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους - που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ξεχνούν ότι και στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει το ίδιο, αλλά στο τέλος η αλήθεια έλαμψε. Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών. Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους. Ας μην συζητήσουμε για τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτή, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα». 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία»

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία», η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, φέρεται να έστειλε sms προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γράφοντάς του: «Νά τά βροῦμε, ἄκου τούς Ὑπουργούς!» Μάλιστα, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο sms υποδείκνυε ο «μιντιάρχης» σε άλλα άτομα. «Με ἐντολὴ τοῦ Πρωθυπουργοῦ στὴν συνάντηση-παγίδα οἱ τέως Υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου καὶ Γιάννης Μπρατάκος – Ποιός πότισε… κώνειο τὸ Μαξίμου μὲ τὴν διαρροή στο διαδίκτυο. Η μυστική σύσκεψη στο Μέγαρο, οἱ ἐξετάσεις νομιμοφροσύνης τῶν Ὑπουργῶν καὶ οἱ ὑποχρεωτικές αναρτήσεις τῶν Βουλευτῶν μὲ τὴν ἀπειλή τῆς ἐγγραφῆς στη μαύρη λίστα», αναφέρεται ακόμη στο πρωτοσέλιδο. 

Δήλωση του εκδότη του iefimerida Χρήστου Ράπτη για το δημοσίευμα της «Εστίας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ