TV & Media

Η εξομολόγηση της Μαρίας Μενούνος έναν χρόνο μετά το χειρουργείο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

«Όλοι βοήθησαν να έχω το θαύμα της θεραπείας και της μητρότητας», εξομολογείται η παρουσιάστρια

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Μενούνος
Η Μαρία Μενούνος για τον καρκίνο στο πάγκρεας © Instagram / mariamenounos

Η Μαρία Μενούνος για τον καρκίνο στο πάγκρεας - Η εξομολόγησή της έναν χρόνο μετά το χειρουργείο

Η Μαρία Μενούνος προχώρησε σε μία συγκινητική εξομολόγηση, έναν χρόνο μετά το σοβαρό χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για την αφαίρεση όγκου από το πάγκρεας και αναφέρθηκε στη διάγνωσή της με καρκίνο, λίγο πριν υποδεχθεί το πρώτο της παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. 

Η Μαρία Μενούνος, που από την αρχή έχει μοιραστεί τις περιπέτειες με την υγεία της και τα δύσκολα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί τα τελευταία χρόνια, δημοσίευσε βίντεο με στιγμές μετά το χειρουργείο και στιγμιότυπα από τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο. 

 Η Μαρία Μενούνος για τον καρκίνο στο πάγκρεας - Το βίντεο έναν χρόνο μετά 

«Και επίσημα πέρασε ένας χρόνος από το χειρουργείο στο πάγκρεας… Βλέποντας πίσω (μου φαίνεται μια αιωνιότητα) έβλεπα βίντεο και σκέφτομαι πόσο τρελό είναι το που βρίσκομαι τώρα. Τότε είχα τρομοκρατηθεί. Είχα ένα μωρό να έρχεται και επισκέφτηκα το γραφείο του γιατρού, όπου έμαθα ότι χρειάζομαι μια μεγάλη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα! Καρκίνος; Ουάου. Είχα ένα υπέροχο σύστημα υποστήριξης, για το οποίο θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Ο σύζυγος μου κοιμόταν στο νοσοκομείο. Το πρωί είχα τον μπαμπά μου και όλους τους καλούς μου φίλους. Έχω ευχαριστήσει τους γιατρούς μου σε άλλες αναρτήσεις, αλλά έναν χρόνο μετά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και τους αγαπημένους μου. Μαζί με την πίστη μου, όλοι βοήθησαν να έχω το θαύμα της θεραπείας και της μητρότητας. Ευχαριστώ και πάλι. Παραμένω για πάντα ευγνώμων», έγραψε στο Instagram η Μαρία Μενούνος. 

Μαρία Μενούνος: «Ο όγκος είχε διπλασιαστεί μέσα σε δύο μήνες»

Η παρουσιάστρια είχε μιλήσει πριν λίγους μήνες και πάλι ανοιχτά για την περιπέτεια υγείας της, για τις εξετάσεις που έδειξαν τον όγκο, αλλά και τον διπλασιασμό του μέσα σε δύο μήνες. Η Μαρία Μενούνος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2023, ωστόσο, είχε υποβληθεί σε εξετάσεις ήδη από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. 

«Όταν βρήκαν τον όγκο στη μαγνητική τομογραφία, οι γιατροί είπαν πως πρέπει να δουν ξανά τα αρχεία από την εξέταση του Νοεμβρίου. Βάζω στοίχημα ότι ήταν εκεί. Και ήταν. Τότε τον Νοέμβριο ο όγκος ήταν δύο εκατοστά και όταν τον βρήκαν ήταν σχεδόν τέσσερα εκατοστά, είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος μέσα σε δύο μήνες. Αυτό που έμαθα από τότε είναι ότι διαφορετικές εξετάσεις έχουν την ικανότητα να βλέπουν διαφορετικά πράγματα καλύτερα», είπε η Μαρία Μενούνος, μιλώντας στο podcast «Not Skinny But Not Fat» και πρόσθεσε:

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι διαφορετικές εξετάσεις σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις διάφορα πράγματα καλύτερα. Για αυτό, μια μαγνητική μπορεί όντως να δείξει κάτι, όμως σε κάποιες περιπτώσεις οι αξονικές είναι καλύτερες. Άλλοι λένε ότι είναι ο υπέρηχος. Είναι όμως, μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Έτσι, ο ακτινολόγος ξανακοίταξε τις παλιές εξετάσεις και μου είπε ότι ήταν όντως εκεί. Ενώ όταν είχα πάει για αξονική τομογραφία, μου είπαν “είσαι καλά”. Του έλεγα πόσο πολύ πονούσα κι εκείνος μου απαντούσε ότι έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις». 

Μαρία Μενούνος καρκίνος παγκρέατος: Το προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα

Η Μαρία Μενούνος βρέθηκε τον Ιούνιο στην Ελλάδα μαζί με τον σύζυγό της, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους. Η δημοσιογράφος επέλεξε να βρεθεί στην Αίγινα και το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου προκειμένου να προσευχηθεί μετά την πρόσφατη περιπέτεια που είχε με τον καρκίνο. 

Με μία ανάρτησή της στο Instagram, η Μαρία Μενούνος μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή της στο μοναστήρι και έγραψε για τις στιγμές που έζησε. «Ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται προστάτης για άτομα που πάσχουν από ασθένειες. όπως καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, πόνος στις αρθρώσεις, επιληψία, αρθρίτιδα και άλλα. Από τότε που η μαμά μου και εγώ είχαμε διαγνωστεί με όγκους στον εγκέφαλο, οι φίλοι μας έλεγαν ότι θα πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν για εμάς. Πήγαμε στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καλιφόρνια, αλλά το να πάμε στην εκκλησία του στην Ελλάδα ήταν πάντα το όνειρο. Ήθελα να πω ευχαριστώ για όλα τα θαύματα και τις θεραπείες με τις οποίες έχουμε ευλογηθεί», έγραψε η Μαρία Μενούνος και συνέχισε:

«Ήταν η πρώτη μας στάση στο ταξίδι. Λένε ότι οι πιστοί μπορούν να ακούσουν τον Άγιο Νεκτάριο στον τάφο. Μόλις γονάτισα άκουσα χτυπήματα. Αδύνατοι θόρυβοι χτυπημάτων. Ρώτησα την Ιωάννα τν φίλη μας που μας καθοδηγούσε αν ήταν αυτός και μου είπε ναι. Αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έμεινα αρκετή ώρα στον τάφο. Προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και είπα σε παρακαλώ να το κάνεις αναμφισβήτητο. Δεν θέλω να φύγω από εδώ αβέβαιη για το αν σας άκουσα. Καθώς προσευχόμουν για τους ανθρώπους στη ζωή μου με καρκίνο, άκουσα έναν τεράστιο κρότο και άρχισα να ουρλιάζω, είπα τον ακούω! Ήταν σίγουρα αναμφισβήτητο. Έκλαψα από χαρά. Ήταν τόσο συναισθηματικό καθώς νιώθω ότι έχω μια τέτοια σχέση μαζί του και αυτό με έκανε να νιώσω ακόμα πιο ευγνώμων για τη σύνδεσή μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την απίστευτα εμπνευσμένη στιγμή. Έπρεπε επίσης να καθίσω στο κρεβάτι του όπου έμενε και ένιωσα ρίγη. Όλοι στην ομάδα μας συγκινήθηκαν με δάκρυα σε αυτήν την επίσκεψη. Αν πάτε ποτέ στην Ελλάδα, προσθέστε αυτό στο ταξίδι σας. Ο Άγιος Νεκτάριος βοηθά τόσους και έχει χαρίσει τόσα θαύματα. Μου αρέσει να λέω πιστεύεις στο απίστευτο γιατί τίποτα δεν είναι πολύ μακριά από το δυνατό όταν πιστεύεις στον Άγιο Νεκτάριο». 

Η Μαρία Μενούνος μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Instagram φωτογραφίες από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. 

Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos
Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos
Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos
Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos
Η Μαρία Μενούνος στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα
© Instagram / Maria Menounos

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ