TV & Media

Ιατρικά λάθη καταγγέλλει η αδελφή του Νίκου Φλωρινιώτη - «Δεν έστειλαν την ελιά για βιοψία»

«Όλη αυτή η διαδικασία πήρε δύο χρόνια», είπε η Αννούλα Φλωρινιώτη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άννουλα Φλωρινιώτη και ο Νίκος Φλωρινιώτης σε παλαιότερη εμφάνισή του
Νίκος Φλωρινιώτης: Ιατρικά λάθη καταγγέλλει η αδελφή του © NDPPHOTO

Νίκος Φλωρινιώτης: Καταγγελία από την αδελφή του για ιατρικά λάθη - Υποστηρίζει ότι δεν έγινε βιοψία στην ελιά που αφαιρέθηκε

Ο Νίκος Φλωρινιώτης πέθανε σε ηλικία 39 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η αδελφή του, Αννούλα, καταγγέλλει ιατρικά λάθη που έγιναν από τη στιγμή που αφαιρέθηκε ελιά, χωρίς, ωστόσο, να γίνει βιοψία. 

Μιλώντας στον Ant1, η Αννούλα Φλωρινιώτη υποστηρίζει ότι ο αδελφός της, Νίκος, είχε πάει να αφαιρέσει μία ελιά και δεν έγινε βιοψία, με αποτέλεσμα να αργήσει να μάθει από τι πάσχει και άρα, να αντιμετωπίσει την ασθένεια. «Γίνανε πολλά λάθη στην αρχή. Βγάλανε μια ελιά και δεν τη στείλανε για βιοψία. Αυτό είναι τραγικό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό. Εγώ δεν είχα ιδέα γι’ αυτό το πράγμα, για την ελιά. Ήταν μια ελιά στον ώμο και δεν τη στείλανε για βιοψία. Δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό. Θα βρω όμως ποιος το έχει κάνει. Δημιουργήθηκε μια κύστη εκεί, έγινε λίπωμα, για το οποίο πάλι δε με είχε ενημερώσει ο αδερφός μου», δήλωσε η αδελφή του Νίκου Φλωρινιώτη. 

«Μου είπε ότι έβγαλε ένα λίπωμα και πήγε να το βγάλει. Πήγε σε κρατικό νοσοκομείο, του το αφαίρεσαν και το κάνανε βιοψία. Του είπαν να πάει σε δυο εβδομάδες να πάρει τη βιοψία. Ο Νίκος φοβόταν να πάει, τον είχαμε φάει. Πήγε να πάρει τη βιοψία ένα μήνα μετά, αλλά του είπαν ότι δεν υπάρχει καμία βιοψία. Είχε χαθεί η βιοψία. Μετέπειτα έμαθα ότι είχε γίνει πολλές φορές αυτό», υποστηρίζει η αδελφή του Νίκου Φλωρινιώτη.

«Ο αδελφός μου θεώρησε ότι από τη στιγμή που δεν τον ειδοποίησε κανείς και είχε χαθεί, ότι δεν θα ήταν κάτι σοβαρό. Αυτό άρχιζε και μεγάλωνε. Η μάνα μου άρχισε να τον τρέχει στους γιατρούς. Όλοι οι γιατροί μας λέγανε ότι δεν είναι κάτι, να μην τρελαινόμαστε. Πήγαμε στο Λαϊκό σε έναν φίλο μου, και μου είπε ότι αυτό για να βγει θέλει ειδικό γιατρό, αλλά πριν πρέπει να κάνει μια μαγνητική», συνέχισε η Άννα Φλωρινιώτη και πρόσθεσε: «Κάναμε τη μαγνητική και το ίδιο βράδυ, μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν να τρέξουμε το πρωί στο γιατρό, γιατί αυτό που έβλεπε δεν ήταν λίπωμα και δεν της άρεσε. Τρομοκρατηθήκαμε κι εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς μας… Αλλάξαμε πόσους γιατρούς. Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Όλη αυτή η διαδικασία πήρε δυο χρόνια. Αν από την πρώτη στιγμή είχε σταλεί η ελιά για βιοψία, ο Νίκος τώρα θα ήταν εδώ…Τώρα έκανε τον δεύτερο κύκλο των θεραπειών του. Ξεκίνησε ανοσοθεραπείες, ενώ ο καρκίνος είχε πάει παντού, εξαφανίστηκε και χαρήκαμε. Μετά από δυο μήνες, πήγε εκεί που δεν έπρεπε να πάει, ήταν 20% οι πιθανότητες να πάει εκεί, 80% οπουδήποτε αλλού και να πήγαινε θα μπορούσε να χειρουργηθεί, κάτι να γίνει, πήγε όμως στα μηνίγγια… Εκεί δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Την τελευταία φορά που μπήκαμε στο νοσοκομείο, η γιατρός μου είπε ότι δε θα πάρουμε εξιτήριο. Εκεί μας κοπήκανε τα πόδια». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxtvhl0b5v15)

Νίκος Φλωρινιώτης: Η εξομολόγηση για τη μάχη του με τον καρκίνο

Ο Νίκος Φλωρινιώτης έκανε γνωστή τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη, πριν από έξι μήνες. «Ο μπαμπάς μου το γνώριζε, δεν του τα λέγαμε όλα και μάλιστα το τελευταίο βράδυ που πήγα και έκανα τη θεραπεία και βγήκα από το νοσοκομείο μου λέει "Εγώ θέλω να γίνεις καλά εσύ παιδί μου και εγώ ας πεθάνω έχω ζήσει τη ζωή μου"... Και ήταν η προηγούμενη μέρα που μπήκε στο νοσοκομείο και μετά από τρεις μέρες πέθανε».

Τον Οκτώβρη, ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε εξομολογηθεί στο περιοδικό «Λοιπόν»: «Αν δεν είχα την οικογένειά μου, τη μητέρα και την αδερφή μου, δεν ξέρω τι θα έκανα. Με βοήθησαν πολύ. Στον πατέρα μου, λόγω του προβλήματός του, δεν του τα λέγαμε όλα. Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Είχα φριχτούς πόνους. Προς το παρόν κάνω ανοσοθεραπεία, μετά χημειοθεραπείες, μετά ακτινοβολίες, αλλά μπορεί να μην χρειαστούν. Μου είπε ο γιατρός μου ότι μπορεί να τη γλιτώσω. Το είχα πέντε χρόνια και δεν το ήξερα. Μου είπαν οι γιατροί πως μες στην ατυχία μου ήμουν τυχερός γιατί αυτό προχωρούσε πάρα πολύ αργά και εκδηλώθηκε πριν 1,5 χρόνο. Νόμιζα ότι ήταν λίπωμα, το αφαίρεσα και πάλι δεν έδωσα σημασία».

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε μιλήσει αναλυτικότερα για το πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο και πώς μία κρεατοελία που έγινε λίπωμα αφαιρέθηκε και οι γιατροί έχασαν το δείγμα. Έτσι, δεν έγινε βιοψία. Όπως αποκάλυψε, πριν από έναν χρόνο το ίδιο σημάδι έκανε και πάλι την εμφάνισή του και τότε, ψάχνοντάς το, έμαθε ότι πρόκειται για κακοήθη όγκο. «Μου έδινε σημάδια όλα αυτά τα χρόνια. Από πέρσι άρχισα να χάνω κιλά, είχα κόπωση, απλά επειδή είχα περάσει και covid -19 είχα διάφορα πέρσι, δεν έδωσα σημασία, νόμιζα ότι ήταν από τον κορωνοϊό. Πέντε χρόνια το κουβαλούσα. Αυτό, παρά το γεγονός ότι ήμουν νέος, εξελίχθηκε πάρα πάρα πολύ αργά», είπε ο Νίκος Φλωρινιώτης. «Είναι μελάνωμα. Μιλάμε για μεγαλογιατρούς που πήγα στην αρχή και δεν το βρήκαν. Οι δύο πρώτοι έλεγαν ότι είναι λίπωμα και τους λέω πρέπει να το βγάλω τώρα, “όχι μην αγχώνεσαι” μου είπαν. Ο ένας γιατρός με έστελνε στον άλλον, άλλαξα περίπου 10» είχε εξομολογηθεί ο Νίκος Φλωρινιώτης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxtvl06gi2hl)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ