TV & Media

«Είδα τα χεράκια του, ήταν παγωμένα»: Συγκινεί η αδελφή του Νίκου Φλωρινιώτη, Αννούλα (βίντεο)

Ο Νίκος Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή στα 39 του χρόνια μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος και Αννούλα Φλωρινιώτη
Συγκίνηση για τον θάνατο του Νίκου Φλωρινιώτη σε ηλικία 39 ετών© NDP PHOTO

Νίκος Φλωρινιώτης: Η αδελφή του Αννούλα περιγράφει τις τελευταίες του στιγμές - Η δύσκολη μάχη με τον καρκίνο και ο θάνατος του έξι μήνες μετά τον πατέρα τους

Ο Νίκος Φλωρινιώτης πέθανε σε ηλικία μόλις 39 ετών μετά από πολύμηνη, γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο και η αδελφή του Αννούλα, συγκλονισμένη, περιέγραψε στον Ant1 τις τελευταίες στιγμές του. 

«Διανύω τον χειρότερο χρόνο της ζωής μου. Μας τα πήραν όλα, μου πήραν τον μπαμπά μου, μου πήραν τον αδερφό μου, τίποτα δεν μου άφησαν. Σήμερα το πρωί “έφυγε”. Κοιμόμουν δίπλα του και σηκώθηκα γιατί κάθε μισή ώρα του έβαζα θερμόμετρο. Και ξαφνικά είδα ότι τα χεράκια του ήταν παγωμένα και έτρεξα αμέσως στους γιατρούς. Ήρθε ο γιατρός και μου λέει “ξεκουράστηκε”», είπε η Αννούλα Φλωρινιώτη σε δηλώσεις της και πρόσθεσε: 

«Είχε επιδεινωθεί η κατάστασή του την προηγούμενη φορά που μπήκαμε. Δεν ήξερε κάτι, αλλά είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Κανονίζαμε να περάσουμε μαζί τις γιορτές. Δεν του λέγαμε ότι ο καρκίνος έχει προχωρήσει, αλλά καταλάβαινε ότι κάτι τρέχει. Έκανε ανοσοθεραπείες το τελευταίο διάστημα. Ξέραμε ότι θα έρθει το μοιραίο, μας το είχαν πει, αλλά δεν μπορούσαμε να το συνειδητοποιήσουμε, πιστεύαμε σε ένα θαύμα. Δεν επικοινωνούσε την τελευταία εβδομάδα, μόνο εγώ του μίλαγα, ήταν σε καταστολή. Πριν 5-6 μέρες “μιλήσαμε” τελευταία φορά. Από του Αγίου Νικολάου που μπήκε μέσα, είχε πάθει κρίση και είχε χάσει την ομιλία του, δεν μπορούσε να μιλήσει, μόνο μάς έδειχνε με τα χεράκια του. Και μόνο με χάιδευε και με φίλαγε», είπε η Αννούλα Φλωρινιώτη. 

Νίκος Φλωρινιώτης: Η εξομολόγηση για τη μάχη του με τον καρκίνο

Ο Νίκος Φλωρινιώτης έκανε γνωστή τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη, πριν από έξι μήνες. «Ο μπαμπάς μου το γνώριζε, δεν του τα λέγαμε όλα και μάλιστα το τελευταίο βράδυ που πήγα και έκανα τη θεραπεία και βγήκα από το νοσοκομείο μου λέει "Εγώ θέλω να γίνεις καλά εσύ παιδί μου και εγώ ας πεθάνω έχω ζήσει τη ζωή μου"... Και ήταν η προηγούμενη μέρα που μπήκε στο νοσοκομείο και μετά από τρεις μέρες πέθανε».

Τον Οκτώβρη, ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε εξομολογηθεί στο περιοδικό «Λοιπόν»: «Αν δεν είχα την οικογένειά μου, τη μητέρα και την αδερφή μου, δεν ξέρω τι θα έκανα. Με βοήθησαν πολύ. Στον πατέρα μου, λόγω του προβλήματός του, δεν του τα λέγαμε όλα. Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Είχα φριχτούς πόνους. Προς το παρόν κάνω ανοσοθεραπεία, μετά χημειοθεραπείες, μετά ακτινοβολίες, αλλά μπορεί να μην χρειαστούν. Μου είπε ο γιατρός μου ότι μπορεί να τη γλιτώσω. Το είχα πέντε χρόνια και δεν το ήξερα. Μου είπαν οι γιατροί πως μες στην ατυχία μου ήμουν τυχερός γιατί αυτό προχωρούσε πάρα πολύ αργά και εκδηλώθηκε πριν 1,5 χρόνο. Νόμιζα ότι ήταν λίπωμα, το αφαίρεσα και πάλι δεν έδωσα σημασία».

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε μιλήσει αναλυτικότερα για το πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο και πώς μία κρεατοελία που έγινε λίπωμα αφαιρέθηκε και οι γιατροί έχασαν το δείγμα. Έτσι, δεν έγινε βιοψία. Όπως αποκάλυψε, πριν από έναν χρόνο το ίδιο σημάδι έκανε και πάλι την εμφάνισή του και τότε, ψάχνοντάς το, έμαθε ότι πρόκειται για κακοήθη όγκο. «Μου έδινε σημάδια όλα αυτά τα χρόνια. Από πέρσι άρχισα να χάνω κιλά, είχα κόπωση, απλά επειδή είχα περάσει και covid -19 είχα διάφορα πέρσι, δεν έδωσα σημασία, νόμιζα ότι ήταν από τον κορωνοϊό. Πέντε χρόνια το κουβαλούσα. Αυτό, παρά το γεγονός ότι ήμουν νέος, εξελίχθηκε πάρα πάρα πολύ αργά», είπε ο Νίκος Φλωρινιώτης. «Είναι μελάνωμα. Μιλάμε για μεγαλογιατρούς που πήγα στην αρχή και δεν το βρήκαν. Οι δύο πρώτοι έλεγαν ότι είναι λίπωμα και τους λέω πρέπει να το βγάλω τώρα, “όχι μην αγχώνεσαι” μου είπαν. Ο ένας γιατρός με έστελνε στον άλλον, άλλαξα περίπου 10» είχε εξομολογηθεί ο Νίκος Φλωρινιώτης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ