TV & Media

Πρεμιέρα της σειράς «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική» στο National Geographic

60 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε για πάντα την αμερικανική ιστορία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική: Η σειρά του National Geographic - Η ημέρα που άλλαξε για πάντα την αμερικανική ιστορία
H νέα μίνι σειρά «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική» © National Geographic

JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική: Η σειρά του National Geographic - Η ημέρα που άλλαξε για πάντα την αμερικανική ιστορία

Το National Geographic παρουσιάζει τη νέα μίνι σειρά τριών επεισοδίων «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική», με αφορμή τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι. Η νέα μίνι σειρά αποτελεί το δεύτερο μέρος του βραβευμένου με Emmy franchise «Μία Ημέρα στην Αμερική» και παρουσιάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την ημέρα της δολοφονίας του Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963, καθώς και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας μίνι σειράς «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική» κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 21.00, ενώ το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο θα προβληθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου σ

τις 21.00, αποκλειστικά στο National Geographic. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV.

Aφορμή τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του προέδρου John F. Kennedy
Nέα μίνι σειρά τριών επεισοδίων «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική» © National Geographic

Η ημέρα που άλλαξε για πάντα την αμερικανική ιστορία

Από τον βραβευμένο με Emmy David Glover της 72 Films και τους βραβευμένους με Όσκαρ παραγωγούς Dan Lindsey και T.J. Martin, η μίνι σειρά «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική» εστιάζει στα γεγονότα της ημέρας της δολοφονίας του πρώην προέδρου της Αμερικής, μετά από εκτεταμένη έρευνα και σπάνιο υλικό, όπως ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις από τους τελευταίους αυτόπτες μάρτυρες.

Σε συνεργασία με το The Sixth Floor Museum του Dealey Plaza στο Ντάλας και έχοντας την αποκλειστική άδεια για την πρώτη έγχρωμη απεικόνιση του αρχειακού υλικού του μουσείου, η σειρά παρουσιάζει μία καθηλωτική και λεπτομερή ανάλυση εκείνης της ημέρας, που άλλαξε για πάντα την αμερικάνικη ιστορία.

Στα επεισόδια προβάλλονται πλάνα και μαρτυρίες από ανθρώπους που βρίσκονταν στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963, ορισμένοι από τους οποίους μοιράζονται τις ιστορίες τους για πρώτη φορά.

Η νέα μίνι σειρά «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου
Η νέα μίνι σειρά «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική» © National Geographic

Θα παρακολουθήσουμε πλάνα του Lee Harvey Oswald υπό αστυνομική κράτηση και πλάνα από τη στιγμή του πυροβολισμού κατά τη μεταφορά του στη φυλακή της κομητείας. Ανάμεσα στις συγκινητικές μαρτυρίες, περιλαμβάνεται και η περιγραφή της Peggy Simpson, της μοναδικής γυναίκας δημοσιογράφου του Associated Press που εργαζόταν στο Τέξας το 1963 και ήταν αυτόπτης μάρτυρας τη στιγμή του πυροβολισμού, του Rusty Robbins, αστυνομικού στο Ντάλας που γνώριζε τον Jack Ruby, τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον Oswald, αλλά και του Bill Mercer, τοπικού δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού KRLD, που ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε τον ύποπτο Oswald ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του προέδρου.

Επιπλέον, στα τρία επεισόδια της σειράς περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις της αστυνομίας από το σημείο της δολοφονίας την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αναζητούσαν τον δράστη, αλλά και ηχογραφήσεις από τις αποστολές της αστυνομίας τη στιγμή που πυροβολήθηκε ο αστυνομικός J.D. Tippit μέχρι τη σύλληψη του Oswald στο Texas Theater.

Κατά τη διάρκεια κάθε επεισοδίου, θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα από ζωντανές ειδησεογραφικές εκπομπές, που δείχνουν τον φόβο, τη σύγχυση και τη θλίψη που σάρωσε τη χώρα μετά τον θάνατο του προέδρου Kennedy και του αστυνομικού Tippit.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του National Geographic.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ