- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τίτλους τέλους στο Documento βάζει ο Κώστας Βαξεβάνης
Τι αναφέρει σε επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ μετά την απόλυση της Αφροδίτης Ερμίδη
Documento: Τίτλους τέλους βάζει ο Κώστας Βαξεβάνης - Τι αναφέρει στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ μετά την απόλυση της Αφροδίτης Ερμίδη
Με κλείσιμο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento απειλεί ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόλυση της συντάκτριας του πολιτιστικού ρεπορτάζ Αφροδίτης Ερμίδη.
Ο εκδότης της εφημερίδας, που στήριξε με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ, επέρριψε την ευθύνη για τους «τίτλους τέλους» στην ΕΣΗΕΑ, ενώ μία ημέρα νωρίτερα -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το e-tetradio.gr- είχε προειδοποιήσει σχετικά τους εργαζόμενους στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης κατά την οποία εξεταζόταν η αντίδραση των εργαζομένων μετά την αιφνιδιαστικη απόλυση της συναδέλφου.
Η ΕΣΗΕΑ παρενέβη καταδικάζοντας την απόλυση και ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε με την ανακοίνωση ότι ρίχνει «τίτλους τέλους» εφόσον το σωματείο δεν τον αφήνει να διοικήσει την εφημερίδα του, όπου εργάζονται περισσότεροι από 50 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλείσιμο της εφημερίδας -εφόσον όντως προχωρήσει και δεν πρόκειται για απειλές του Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη απόλυση ή και όποιο άλλο σχεδιασμό έχει ο εκδότης- έρχεται μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
«Κάνουν θέμα μια νόμιμη καταγγελία σύμβασης εργαζόμενου η οποία μάλιστα δεν γίνεται στο πλαίσιο περικοπών αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο», υποστήριξε ο κ. Βαξεβάνης, καταγγέλλοντας ότι χωρίς καν να τον ρωτήσουν από την ΕΣΗΕΑ τον κατηγόρησαν για μη αποδεκτή απόλυση. «Σκοπός τους είναι να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρεία μου, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποδεχτώ», συμπλήρωσε, αποδίδοντάς τους την ευθύνη για το «τέλος».
O ίδιος ανήρτησε στα social media του σχετικό ρεπορτάζ περί κλεισίματος του «Documento» με το σχόλιο «καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια από το να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες και κοριοί».
Στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συντάκτρια που απολύθηκε «δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις» της εφημερίδας, με την Αφροδίτη Ερμίδη να αναρτά στα social media το τελευταίο θέμα της με τίτλο «Ένα μεγάλο εικαστικό καλοκαίρι» και σημειώνοντας: «Αυτό είναι το τελευταίο θέμα που έκανα στο Docville του Documento. Μετά από 6.5 χρόνια κλείνει αυτό το κεφάλαιο (έπειτα από απόφαση του εκδότη) για μένα. Ήταν σίγουρα ένα σχολείο τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνεργαστήκαμε και με ανέχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια!».
Αυτό είναι το τελευταίο θέμα που έκανα στο Docville του Documento. Μετά από 6.5 χρόνια κλείνει αυτό το κεφάλαιο (έπειτα...
Posted by Afroditi Ermidi on Thursday, June 8, 2023
Η επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη προς την ΕΣΗΕΑ:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τη γνωστή YouTuber για την επικαιρότητα και τα όρια του χιούμορ, την ευθύνη του δημιουργού και τον σεξισμό στα social media
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Ο σταθμός ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος, ευχαριστώντας την για την προσφορά της
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Το τέλος 62 χρόνων ελληνικής εκπομπής και μια προσωπική μνήμη για τον Παύλο Μπακογιάννη
Μείωση χρηματοδότησης οδηγεί σε κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας και αναδιάρθρωση 160 θέσεων
Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου
Περιθώριο επτά ημερών για «τελική και βελτιωμένη» προσφορά απέναντι στο Netflix
Ενημερώθηκε για τον θάνατο της μητέρας του μόλις 1 λεπτό πριν βγει στον αέρα της εκπομπής
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εμένα», δήλωσε
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
«Δύσκολη μέρα ομολογώ σήμερα, πολύ δύσκολη μέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στο τέλος της εκπομπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.