TV & Media

«Ήμουν πολύ όμορφη και έξυπνη»: Η Άννα Βαγενά για τις προτάσεις που δεν ήρθαν

Τα λόγια της για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άννα Βαγενά: Δεν είχα τις προτάσεις που θα έπρεπε να έχω - Ίσως ήμουν πάρα πολύ όμορφη και πολύ έξυπνη

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε η Άννα Βαγενά, που μίλησε για την πορεία της στην υποκριτική αλλά και για τα 44 χρόνια που έζησε στο πλευρό του αγαπημένου της Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Η γνωστή ηθοποιός δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό της ότι δεν έχει δεχτεί πολλές προτάσεις για δουλειά.

«Τα τελευταία χρόνια δεν μου έχουν κάνει προτάσεις για τηλεόραση. Δεν είχα τις προτάσεις που θα έπρεπε να έχω στον κινηματογράφο αν και πήρα το βραβείο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όταν έκανα “Το προξενιό της Άννας”. Ήμουν πολύ όμορφη και αποδείχθηκε ότι ήμουν καλή ηθοποιός. Αν αυτό είχε συμβεί στα Όσκαρ, θα έλεγε κανείς ότι δεν θα πρόφταιναν οι προτάσεις. Μετά την ταινία δεν υπήρξαν προτάσεις. Ίσως ήμουν πάρα πολύ όμορφη και πολύ έξυπνη» είπε και συμπλήρωσε ότι «Στα τελευταία γυρίσματα τα έφτιαξα με τον Λουκιανό».

«Την καριέρα μου την έφτιαξα εγώ. Τρία χρόνια μετά την ταινία πήγα στη Λάρισα και ξεκίνησα το Θεσσαλικό θέατρο. Πήρα τη ζωή στα χέρια μου». Τον πατέρα της τον έχασε στα 8 της χρόνια και μεγάλωσε με μία πολύ δυναμική μητέρα. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές βιντεοταινίες για οικονομικούς λόγους, αλλά δεν τις απαρνείται σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της. «Δεν ήταν το επίπεδο καλό στις βιντεοταινίες. Τις γυρίζαμε πολύ βιαστικά. Δεν τις απαρνούμαι, τις έκανα γιατί χρειαζόμασταν χρήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Λουκιανός ήταν ένας άγγελος

Από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με τον οποίο έζησε για περισσότερα από 40 χρόνια.

«Είναι αυτές οι μέρες έξι χρόνια από τη φυγή του. Ψύχραιμη με βλέπω προς το παρόν, εντάξει. Καλά το πάμε. Δεν έχει φύγει, όχι. Δεν έχει φύγει. Ήταν πάρα πολύ μεγάλος ο έρωτάς μας. Πάρα πολύ μεγάλος. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια σχέση δεν είναι ζωντανή και δεν περνάει διά… Πειραιώς, που λένε, και σιδήρου, αλλά αυτό είναι και το ωραίο. Ο Λουκιανός ήταν όλα! Καταρχήν ήταν πάρα πολύ όμορφος, πανέμορφος, ένας άγγελος. Τα είχε όλα. Ήταν πανέμορφος, ιδιαίτερος πάρα πολύ, έξυπνος, πάρα πολύ ευαίσθητος, πάρα πολύ σοβαρός, σχεδόν ιδιοφυής και ήταν και μάγκας. Ε, τι να θέλει μια γυναίκα άλλο; Τον ήθελαν όλες οι γυναίκες. Τον ζήλευα γιατί ήμουν ερωτευμένη και εκείνος με ζήλευε γιατί και εγώ ήμουν πανέμορφη. Οπότε τι άλλο να πω; Είναι θεϊκό πράγμα αυτό» είπε και πρόσθεσε:

«Ήταν τόσο ευγενικός ο Λουκιανός, τόσο σπάνιος. Ήταν ένας άγγελος. Τώρα θα συγκινηθώ. Ήταν ένας άγγελος και, όταν ένας άγγελος κατεβαίνει στη γη και κάνει πράγματα, οι άλλοι τον σέβονται. Ο Λουκιανός σκορπούσε αυτή την αγιοσύνη παντού».

«Σε καμία συναυλία του Λουκιανού δεν έγιναν έκτροπα. Σε καμία συναυλία δεν παρεκτράπηκε ο κόσμος γιατί σκορπούσε αυτή την αγιοσύνη παντού. Όσοι κι αν προσπάθησαν να τον μιμηθούν, διάφοροι στη συνέχεια, δεν γίνεται παιδιά αυτό. Αυτό ή το έχεις ή δεν το έχεις. Το φωτοστέφανο δεν στο δίνει κανείς, στο δίνει μόνο ο Θεός» κατέληξε η Άννα Βαγενά.