TV & Media

Νταϊάνα - Κάρολος: 2.620 ευρώ για κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα

Πωλήθηκε σε δημοπρασία - Πώς το συντήρησαν 40 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και πρίγκιπας Κάρολος
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και πρίγκιπας Κάρολος © EPA

Σε δημοπρασία πωλήθηκε ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα στον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκαν πριν από 40 χρόνια. Όπως έγινε γνωστό, κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα πωλήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 προς 2.220 βρετανικές λίρες (2.620 ευρώ) σε δημοπρασία.

Η Μόιρα Σμιθ, εργαζόμενη στα ανάκτορα, το είχε κρατήσει και διατηρήσει σε πλαστική μεμβράνη. Το γλυκό έχει βάρος 800 γραμμάρια περίπου.

Με λευκό γλάσο και αμυγδαλόπαστα, το κομμάτι που πωλήθηκε στη δημοπρασία, ήταν διακοσμημένο με μια ζαχαρένια εκδοχή των βασιλικών οικόσημων, όπου δέσποζαν ένα λιοντάρι και ένα άλογο.

Για τον βασιλικό γάμο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν παρασκευαστεί ούτε μία, ούτε δύο αλλά... 23 γαμήλιες τούρτες. Ο γάμος του Καρόλου με την Νταϊάνα τελέστηκε στις 29 Ιουλίου 1981.

Γάμος Καρόλου - Νταϊάνας: Μεγάλο ενδιαφέρον στη δημοπρασία για το κομμάτι της τούρτας

«Εκπλαγήκαμε από τον αριθμό των ενδιαφερομένων που ήθελαν να πλειοδοτήσουν για να αποκτήσουν αυτό το μεγάλο και μοναδικό κομμάτι της βασιλικής τούρτας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός βασιλικών αντικειμένων Κρις Άλμπουρι, επισημαίνοντας πως έλαβε «αιτήματα για πληροφορίες» από τη «Βρετανία, τις ΗΠΑ και διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής».

«Δεδομένου του ύψους του, είναι πιθανότερο να προέρχεται από το πλάι ή την κορυφή μιας τούρτας ενός ορόφου», διευκρίνισε ο οίκος δημοπρασιών Dominic Winter Auctioneers, ο οποίος είχε πουλήσει για πρώτη φορά το κομμάτι στην τιμή των 1.000 λιρών (1.180 ευρώ) τον Αύγουστο του 2018, μετά τον θάνατο της Μόιρα Σμιθ.

Ο γάμος του Καρόλου με την Νταϊάνα τελέστηκε στις 29 Ιουλίου 1981
Ο γάμος του Καρόλου με την Νταϊάνα τελέστηκε στις 29 Ιουλίου 1981 © EPA

Το κομμάτι απέκτησε ο Τζέρι Λέιτον, ένας ιδιώτης συλλέκτης που διαμένει στο Λιντς (βόρεια Αγγλία). Μαζί με αυτό βγήκαν «στο σφυρί» επίσης προγράμματα της γαμήλιας τελετής, ένα αναμνηστικό μενού του προγεύματος και ένα σχεδιάγραμμα των τραπεζιών για τη δεξίωση στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

«Μοιάζει να είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν κατά την αρχική πώληση. Όμως, δεν συστήνουμε να το φάτε» συμβουλεύει ο οίκος δημοπρασιών.

Charles & Diana ~ The Royal Wedding 1981

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ