TV & Media

Ο Σ. Κοντιζάς λίγο πριν ανοίξει το εστιατόριο του: Κάνω πρόβα

Οι νέοι κανόνες στην εστίαση έχουν αρκετές προκλήσεις, λέει ο γνωστός σεφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σωτήρης Κοντιζάς
Σωτήρης Κοντιζάς © Star Channel

«Κάνουμε πρόβα τις νέες διαδικασίες σαν σε θεατρική παράσταση» λέει ο Σωτήρης Κοντιζάς λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα του εστιατορίου του.

Οι νέοι κανόνες που θα ισχύσουν στα καταστήματα εστίασης δεν αλλάζουν μόνο τις συνήθειες στη σάλα και το τραπέζι, αλλά και πίσω στην κουζίνα, λέει ο γνωστός σεφ και κριτής του MasterChef Σωτήρης Κοντιζάς.

«Οι κανόνες στην εστίαση στην Ελλάδα ήταν πολύ αυστηροί και παραμένουν πολύ αυστηροί, ούτως ή άλλως. Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι περισσότερες κουζίνες, περισσότεροι μάγειροι, περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν νιώσει πιο έντονα την ανάγκη για ασφάλεια, οπότε θα προσέχουν ακόμα περισσότερο» τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Λίγο πριν από το άνοιγμα, ο κ. Κοντίζας και η ομάδα του έχουν ήδη κάνει... πρόβα για την πρεμιέρα. «Στην ουσία αυτό που αλλάζει είναι κάποιες ροές και διαδικασίες που η αλήθεια είναι ότι, επειδή τις κάναμε ήδη πρόβα σαν σε θεατρική παράσταση, έχουν αρκετές προκλήσεις. Πρέπει να διαμορφωθούν διαφορετικά τα πόστα. Συν τη δυσκολία της χρήσης μάσκας, υπό ζέστη, χωρίς κλιματισμό, ακόμα και στην κουζίνα, τις 8 ώρες που δουλεύει ο κόσμος. Είναι μια κατάσταση η οποία είναι πρωτόγνωρη για όλους μας σε αυτό το κομμάτι. Όχι στο κομμάτι της υγιεινής των χεριών, για παράδειγμα, γιατί αυτό το τηρούσαμε έτσι κι αλλιώς. Έχει να κάνει περισσότερο με άλλες πλευρές της δουλειάς: ο σεφ της κουζίνας, πώς θα δοκιμάσει το πιάτο πριν πάει στον πελάτη για να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις, φορώντας τη μάσκα και ενώ πρέπει να λύσει το σουντόκου με τα χέρια του, να κατεβάσει τη μάσκα, να πάρει το κουτάλι. Έχει αυξηθεί ο βαθμός δυσκολίας» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κοντιζάς.

Όμως, όπως επιμένει ο Σωτήρης Κοντιζάς, σε κάθε περίπτωση «στις σωστές κουζίνες οι προτεραιότητες είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα, η πειθαρχία, η οργάνωση και μετά μιλάμε για φωτιές και ανάβουμε τα μάτια και βάζουμε καζάνια να βράζουν».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ