- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κορωνοϊός: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «ταΐζει» τους ευάλωτους
Καθημερινά γεύματα στις πληττόμενες κοινότητες των ΗΠΑ από τον σταρ μαζί με τη χήρα του Στιβ Τζομπς
Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Λορίν Πάουελ Τζομπς, Apple και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους για το America’s Food Fund που βοηθά κοινότητες πληττόμενες από τον COVID-19.
Ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Λορίν Πάουελ Τζομπς και η Apple καθώς και το Ίδρυμα Ford ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του America’s Food Fund (Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων), οργανισμού που έχει συγκεντρώσει ήδη 12 εκατομμύρια δολάρια για τις κοινότητες στις ΗΠΑ που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Τα χρήματα θα διατεθούν για την καθημερινή σίτιση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, ηλικιωμένων, ανθρώπων που είναι αντιμέτωποι με απολύσεις και παιδιών που βασίζονται στα προγράμματα σχολικών γευμάτων. Το America’s Food Fund θα συνεργαστεί με τις οργανώσεις αρωγής που υλοποιούν προγράμματα σίτισης, World Central Kitchen και Feeding America.
Ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι συνιδρυτής του America’s Food Fund μαζί με τη φιλάνθρωπο Λόρενς Πάουελ Τζομπς, χήρα του Στιβ Τζομπς. Η Apple και το Ίδρυμα Ford παρέχουν επίσης κεφάλαια για να βοηθήσουν στην έναρξη της νέας πρωτοβουλίας.
«Σε αυτή την κρίση, οργανώσεις όπως οι World Central Kitchen και Feeding America εμπνέουν όλους μας με την ακλόνητη δέσμευσή τους να σιτίσουν τα πιο ευάλωτα άτομα που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο ηθοποιός. «Τους ευχαριστώ για την ακούραστη δουλειά τους στην πρώτη γραμμή, αξίζουν όλη μας την υποστήριξη» ανέφερε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος μαζί με την Λόρενς Πάουελ Τζομπς ξεκίνησαν την εκστρατεία συλλογής δωρεών για το GoFundMe.Org με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα.
«Σε περιόδους ανάγκης, ένα πιάτο φαγητού είναι τόσο ζωτικής σημασίας τροφή όσο και μήνυμα ελπίδας από την κοινότητα, ότι ενδιαφερόμαστε και είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα» δήλωσε ο σεφ και φιλάνθρωπος, Χοσέ Αντρές ιδρυτής του World Central Kitchen.
Η οργάνωση διανέμει 100.000 φρέσκα γεύματα καθημερινά σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που βρίσκονται σε καραντίνα και σε ευάλωτες κοινότητες μέσω διανομέων και συνεργαζόμενων εστιατορίων στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Όκλαντ, τη Νέα Ορλεάνη, το Λιτλ Ροκ και την Ουάσινγκτον.
Η Όπρα Γουίνφρεϊ έκανε δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων και το παράδειγμά της ακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι της βιομηχανίας του θεάματος.
«Σε γειτονιές και κοινότητες σε όλη τη χώρα, η ασιτία είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και παιδιών, καθημερινά. Οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί μας - τα παιδιά που είναι εκτός σχολείου και βασίζονται σε προγράμματα σχολικού γεύματος, οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, ηλικιωμένοι και άτομα αντιμέτωπα με διακοπή εργασίας - συναντούν μεγάλα εμπόδια στην ασφαλή και τακτική πρόσβαση σε γεύματα. Πριν από την πανδημία του COVID-19, περισσότεροι από 37 εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονταν για να μάθουν από πού μπορεί να εξασφαλιστεί το επόμενο γεύμα τους σε καθημερινή βάση, αριθμός που βλέπουμε να αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό» τονίζεται σε ανακοίνωση του America’s Food Fund.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Η περίπτωση του BBC, η ακραία πόλωση των ΜΜΕ και η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα στα σκουπίδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.