TV & Media

Πέντε μυστικά της Ελισάβετ - Η «αθέατη» πλευρά της βασίλισσας

Αποκαλύπτονται από την προσωπική βοηθό και ενδυματολόγο Άντζελα Κέλι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ
Βασίλισσα Ελισάβετ/©EPA/NEIL HALL

Με τη συγκατάθεση της Ελισάβετ βγαίνει στην κυκλοφορία το βιβλίο «Η άλλη πλευρά του νομίσματος:

Όσοι υπηρετούν τη βασίλισσα της Αγγλίας γνωρίζουν και τα μυστικά της. Ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο με τίτλο «Η άλλη πλευρά του νομίσματος: Η βασίλισσα, η ενδυματολόγος και η γκαρνταρόμπα» (The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe) πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στα βιβλιοπωλεία της Βρετανίας και αξίζει να σημειωθεί ότι φέρει την έγκριση της ίδιας της μονάρχη της Αγγλίας, Ελισάβετ Β'.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Άντζελα Κέλι επί 25 χρόνια προσωπική βοηθός, ενδυματολόγος και φυσικά έμπιστη φίλη της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. «Η βασίλισσα έδωσε προσωπικά στην Άντελα την ευλογία της να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό το απαράμιλλό τους δέσιμο», αναφέρει το δελτίο Τύπου για την προώθηση του νέου βιβλίου.

Αποκλειστικά αποσπάσματα του βιβλίου με πέντε βασιλικά μυστικά της Λίζι δημοσιεύει το περιοδικό «Hello. Τι μάθαμε λοιπόν από αυτό το άρθρο;

1. Η βασίλισσα δεν φοράει μόνη της τα παπούτσια της

Η Άντζελα Κέλι ντύνει τη βασίλισσα από το 2002. Επιβεβαιώνει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της ότι η Ελισάβετ έχει ειδικό βοηθό για να φορά τα παπούτσια της. Συγκεκριμένα ο ρόλος του βοηθού να φορά τα καινούργια παπούτσια της βασίλισσας για να τα «πατήσει». Όπως εξηγεί η Κέλι: «Η βασίλισσα δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή της για τον εαυτό της. Δεν έχει χρόνο να δοκιμάζει τα καινούργια παπούτσια της. Εξάλλου φοράμε το ίδιο νούμερο και είναι λογικό να τα δοκιμάζω εγώ πρώτα».

2. Η Αυτού Μεγαλειότης ζήτησε η ίδια να πει τη θρυλική ατάκα του Τζέιμς Μποντ

Πέντε λεπτά χρειάστηκε η βασίλισσα της Αγγλίας για να πει το «ναι» στον Ντάνι Μπόλι και στο σκετς των Ολυμπιακών Αγώνων με τον Τζέιμς Μποντ - Ντάνιελ Κρεγκ - να προσφέρει τις υπηρεσίες στην αυτής Μεγαλειότης.  «Διασκέδασε πολύ με την ιδέα και συμφώνησε αμέσως. Τη ρώτησα αν ήθελε κάποια ατάκα. Χωρίς δισταγμό η μεγαλειότητα της μου απάντησε: "Φυσικά πρέπει να πω κάτι. Άλλωστε έρχεται για να με σώσει". Την ρώτησα αν ήθελε να πει «καλησπέρα, Τζέιμς» ή «Καλησπέρα, κ. Μποντ» και προτίμησε το τελευταίο. Μετέφερα τα καλά νέα στον Ντάνι Μπόιλ και σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του όταν του είπα ότι ο μόνος όρος της βασίλισσας ήταν να έχει ρόλο με λόγια».

3. Η παρουσία της στις ιπποδρομίες του Άσκοτ δεν σχετίζεται μόνο με τα άλογα

Η εμφάνιση της βασίλισσας στις Βασιλικές Ιπποδρομίες του Άσκοτ είναι ένα ετήσιο γεγονός με τεράστια προβολή. Το πλήθος του κόσμου που συρρέει στις κερκίδες δεν ασχολείται μόνο με τα άλογα. Ο κόσμος κάθε χρόνο βάζει στοιχήματα για το χρώμα των καπέλων της βασίλισσας Ελισάβετ.

21284692.jpg
Βασίλισσα Ελισάβετ στο Άσκοτ / © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA


Όταν πληροφορήθηκε για ένα τέτοιο στοίχημα, η Κέλι συμφώνησε με έναν ιδιοκτήτη πρακτορείου στοιχημάτων και παρουσίασε ακόμα και καπέλα με άλλο χρώμα για αντιπερισπασμό, ώστε να μην μαθευτεί νωρίτερα η τελική επιλογή.  «Είχα μία συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του Paddy Power και συμφωνήσαμε να κλείσουν τα στοιχήματα μια ορισμένη ώρα, ώστε να μην υπάρξει απάτη. 

4. Η αγκαλιά με τη Μισέλ Ομπάμα ήταν «ενστικτώδης»

Τα δημοσιεύματα ότι η βασίλισσα «εγκατέλειψε» το βασιλικό πρωτόκολλο όταν ανταπέδωσε το άγγιγμα στην πλάτη της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, είναι ανακριβή.

7467275.jpg
Βασίλισσα Ελισάβετ - Μισέλ Ομπάμα / © EPA/OFFICIAL HANDOUT

«Στην πραγματικότητα», λέει επί 25ετίας βοηθός της Ελισάβετ, ήταν ένα φυσικό ένστικτο για την βασίλισσα να δείξει τρυφερότητα και σεβασμό σε μία άλλη σπουδαία γυναίκα και δεν υπάρχει πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσει», γράφει η Κέλι. Η Μισέλ Ομπάμα γράφει στα δικά της απομνημονεύματα ότι η αγκαλιά προέκυψε όταν οι δυο τους συμφώνησαν πως μια ολόκληρη μέρα με τακούνια είχε προκαλέσει και στις δύο πόνο στα πόδια»: «Ήμασταν δύο κουρασμένες κυρίες, "καταπιεσμένες" από τα παπούτσια μας"». 

Το ασυνήθιστο μυστικό πίσω από το βασιλικό βαπτιστικό ρούχο

Οι βαπτίσεις και το «δυνατό» τσάι του Γιορκσάιρ. Αποκαλύπτεται ότι για να φαίνεται το κλασικό ρούχο που χρησιμοποιείται σε όλες τις βασιλικές βαπτίσεις σαν το αυθεντικό το «μουλιάζουν» σε τσάι από το Γιορκσάιρ που είναι το πιο δυνατό. 

19771466.jpg
Βάπτιση του πρίγκιπα Λούις / © EPA/STR UK AND IRELAND OUT SHUTTERSTOCK

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ