TV & Media

Ροντ Στιούαρτ: Νίκησε τον καρκίνο και μιλά για τη «μάχη» της ζωής του

Ο θρύλος της ροκ αποκαλύπτει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη πριν από δύο χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο θρύλος της ροκ Ροντ Στιούαρτ μίλησε για τη μάχη της ζωής του κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης το Σάββατο.

Ο σερ Ροντ Στιούαρτ αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη πριν από τρία χρόνια και ότι σήμερα είναι πλέον «καθαρός».

Ο θρύλος της ροκ μουσικής μίλησε για τη μάχη της ζωής του κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης το Σάββατο. Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που θα σας πω τώρα δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να το μοιραστώ με όλους. Είμαι καθαρός, δεν έχω καρκίνο γιατί το εντοπίσαμε νωρίς. Έχω υποβληθεί σε τόσες πολλές εξετάσεις».

Απευθυνόμενος προς τη σύζυγό του Πένι Λανκάστερ ο 74χρονος είπε αστειευόμενος: «Απόψε θα αποκαλυφθώ… Όχι δεν είναι αυτό που νομίζεις. Πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκα με καρκίνο του προστάτη. Όλα είναι δυνατά αν καταφέρνεις να βλέπεις τα πράγματα θετικά και να τον αντιμετωπίζεις με ένα χαμόγελο στο στόμα… », πρόσθεσε ο Σκωτσέζος καλλιτέχνης.

Ο Στιούαρτ αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης δηλώνοντας: «άντρες, πηγαίνετε στον γιατρό». 

Περισσότεροι από 11.000 άνδρες στη Βρετανία πεθαίνουν από καρκίνο του προστάτη κάθε χρόνο. 

Η μάχη ενάντια στον καρκίνο του προστάτη αποτελεί την δεύτερη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε ο 74χρονος τραγουδιστής, αφού το 2000 είχε διαγνωστεί με έναν όγκο στον θυρεοειδή για τον οποίο φοβήθηκε ότι θα του στερήσει τη φωνή του.

Τότε ο Ροντ Στιούαρτ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Λος Άντζελες, με τους θεράποντες γιατρούς να προβλέπουν την επιστροφή του στη σκηνή μετά από έξι μήνες, αν και τελικά χρειάστηκε λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο.