TV & Media

Η αντισυστημική Οδύσσεια του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη

Σαν τον ομηρικό ήρωα άκουσε το σαγηνευτικό τραγούδι των σειρήνων, αλλά είχε λησμονήσει να δεθεί στο κατάρτι

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Μωραΐτης

Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει τη συμμετοχή του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη σε τηλεοπτικό σόου του Ant1.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ
Ο θαυμάσιος και ταλαντούχος στιχουργός Νίκος Μωραΐτης είναι και πολιτικός αναλυτής. Γράφει ενδιαφέροντα άρθρα στο «Κουτί της Πανδώρας», το «Αλ Τσαντίρι» και άλλα αντισυστημικά μέσα, ενώ στα διαλείμματα δραστηριοποιείται στο Twitter. Όλες του οι παρεμβάσεις έχουν σαφέστατο πολιτικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με την επαναλαμβανόμενη προσέγγισή του, το μόνο καλό που έβγαλε ο τόπος τα τελευταία χρόνια είναι ο σ. Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθούν αποσπάσματα από μόλις δύο άρθρα του που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα στο «Αλ Τσαντίρι»:

«Ένας αλλά λέων. Ένας αλλά Τσίπρας... Μέγας παίκτης. Μέγας σκακιστής... Ο άνθρωπος που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Γιατί αυτά κρατάει η Ιστορία. Τα μεγάλα. Ζούμε στον αστερισμό του. Μετράμε τις νίκες και τις ήττες ενός μεγάλου ηγέτη.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που ανέδειξε παγκοσμίως το στυγνό πρόσωπο της σημερινής Ευρώπης που, όταν είδε πως οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν, έκανε εκείνος πίσω και κράτησε τη χώρα στο ευρώ.

Τιμωρήστε τον Τσίπρα που έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν για πρώτη φορά στα 30 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης»...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ
Οι καναλάρχες και τα κανάλια αποτελούν τη δεύτερη πηγή έμπνευσης του σ. Νίκου Μωραΐτη. Τα καταγγέλλει ότι παραποιούν την πραγματικότητα, ότι έφτασαν στο σημείο να παρουσιάσουν τον σ. Τσίπρα να μιλάει με αγγλική προφορά μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα: «Ένα βιντεάκι πειραγμένο με τον Τσίπρα να μιλάει με αγγλική προφορά, μία πόζα γερμένη που γίνεται viral, ένα τίναγμα του χεριού που βαφτίζεται κοίταγμα του ρολογιού και πέρασα το μήνυμα... Δεν θέλω να μεγαλώσει το παιδί μου σ' αυτή τη χώρα ... αν έχει τέτοια σκανδαλώδη εξάρτηση από τα ΜΜΕ, τα οποία ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις... Σάμπως ο κόσμος ξέρει, ξεχωρίζει, θυμάται; Έχει πολλή οργή πια για να έχει μνήμη. Όποιον του δείξουν με το δάχτυλο τα θηριώδη ΜΜΕ, θα τον φάει... Οι κυβερνήσεις βγαίνουν χάρη στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ... Δεν απορώ με το 55% που είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (αυτό τους ταΐζουν τα ΜΜΕ, αυτό τρώνε)... Πόσες φορές πρέπει να το κάνεις πλύση εγκεφάλου μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ για να το περάσεις στο συλλογικό ασυνείδητο ενός λαού; Φυσικό να απολυθεί η Κατερίνα Ακριβοπούλου. Όποιος δημοσιογράφος πηγαίνει κόντρα στο μιντιακό σύστημα θα μένει χωρίς δουλειά. Έρχονται σκοτεινές ημέρες...»

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΕΙ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ
Ο επιτυχημένος στιχουργός συνηθίζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν διστάζει να κατονομάσει τα «ελεγχόμενα ΜΜΕ» που «κάνουν πλύση εγκεφάλου»: «Όλος ο Ant1 είναι μπλε, είναι μπλε, είναι μπλε. Και απευθύνεται σε τηλεθεατές που είναι μπεεεε, είναι μπεεεε, είναι μπεεεε»

thumbnail_img_0169.jpg

Ο σ. Μωραΐτης δεν μασάει τα λόγια του και δίνει με όνομα και επώνυμο τους υπεύθυνους που ο Ant1 είναι μπλε και οι τηλεθεατές του μπεεεε: «Ο Γ.Κ. είναι προπαγανδιστής ρεπόρτερ του Ant1... Βλέπω τη γραφική δημοσιογράφο του Ant1 να κάνει προπαγάνδα με κείμενα που της δίνει κατευθείαν ο Κυριακού... Πρωτοφανής προσπάθεια τηλεοπτικής χειραγώγησης ψήφου! Κλείστε τον Ant1 τώρα! Μη δει κανείς!»

thumbnail_img_0175.jpg

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΛΥΚΑ ΤΗ ΖΩΗ
Ως ψαγμένος διανοούμενος ο Ν. Μωραΐτης γνωρίζει ότι η προπαγάνδα είναι πολύ ύπουλο πράγμα. Μπορεί να κρύβεται μέχρι και στα σόου που αναζητούν τραγουδιστική ταλέντα! «Το Σύστημα εκπαιδεύει νέες περσόνες στα μετόπισθεν των διαπλεκόμενων ομίλων...Πώς μπορείς να γελοιοποιήσεις έναν άνθρωπο; Καν' τον μέλος κριτικής επιτροπής σε talent show».

img_0171.jpg

ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ
Σε λίγες ημέρες ο Νίκος Μωραΐτης θα εμφανίζεται σε ένα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που κάνουν πλύση εγκεφάλου. Στον Ant1. Θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Final Four.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ