- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ
«Πόλεμο» ανακοινώσεων έφερε η τοποθέτηση της νέας διοίκησης
«Την είχατε μετατρέψει σε φερέφωνο», η απάντηση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ μετά τις ενστάσεις της Κουμουνδούρου για τη νέα διοίκηση.
Η τοποθέτηση της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Κωνσταντίνο Ζούλα για τη θέση του προέδρου και τον Γιώργο Γαμπρίτσο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε τη δυσφορία της για τις συγκεκριμένες επιλογές, κάνοντας λόγο για «αυταρχικές αντιλήψεις» και «ευθύ έλεγχο» της ΕΡΤ από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πήρε θέση και υπενθύμισε ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η ΕΡΤ είχε μετατραπεί σε «κομματικό φερέφωνο». Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο» και πρόσθεσε πως «βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».
Ο κ. Πέτσας κατέληξε, επισημαίνοντας με νόημα πως «οι πολίτες έχουν ήδη τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν»
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ: «Το κράτος είμαι εγώ και οι φίλοι μου»
Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, η Κουμουνδούρου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση. Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αυταρχικές αντιλήψεις» και «ευθύ έλεγχο» της δημόσιας τηλεόρασης από το πρωθυπουργικό γραφείο.
«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χθες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου "επιτελικού κράτους": Το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά» σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση, που τιτλοφορείται «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)».
Προσθέτει δε: «Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια "νέα αρχή"».
«Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ίδιο πρόγραμμα, οι παραγωγοί του και η ίδια καθημερινή σχέση με τους ακροατές του, μέσα από το site, το ανεξάρτητο app, το live streaming και τις ψηφιακές πλατφόρμες ακρόασης.
Η εικόνα προκάλεσε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο πρώην άσος των ΗΠΑ συμπαρουσιάζει με τους Τιερί Ανρί και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής...»
Η καθαρή περιουσία του φθάνει τα 2,6 δισεκατομμυρίων δολάρια
Οι τέσσερις γνώριμοι και οι τρεις νέες προσθήκες
«Είμαι αυθόρμητη και αληθινή» είπε η δημοσιογράφος
«Ήθελα να το κρύψω, υπάρχει προκατάληψη», εξομολογείται ο πρώην παρουσιαστής του Channel 4
Η πρόταση για σειρά και ο σκηνοθέτης που κέρδισε την εμπιστοσύνη του
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ
Η ανάρτηση του Τούρκου παραγωγού
«Εγώ είπα απλώς, ναι, σε μία πρόταση που μου κάνανε» είπε ο ηθοποιός
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.