TV & Media

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα στήριζα το παιδί μου αν ήταν γκέι

Τι είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον Δούκα του Κέιμπριτζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένειά του
Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένειά του / © EPA/MATT PORTEOUS / PA

Σε ομιλία σε φιλανθρωπική οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ο Δούκας του Κέιμπριτζ μίλησε για τις ανησυχίες του ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών του.

«Ήταν κάτι που είχα σκεφτεί από την πρώτη στιγμή που έγινα γονέας», λέει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απευθυνόμενος στο κοινό φιλανθρωπική οργάνωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας του Λονδίνου. Στην ομιλία του ο Δούκας του Κέιμπριτζ τόνισε ότι θα στήριζε τα παιδιά του αν ήταν γκέι,  μία εξομολόγηση που δεν συνηθίζεται από μέλος βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

«Ήταν κάτι που είχα σκεφτεί από την πρώτη στιγμή που έγινα γονέας, αλλά εξαιτίας της οικογένειάς μου και της θέσης μας, αυτή η σκέψη με κάνει λίγο νευρικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Διευκρίνισε ότι θα στήριζε τα παιδιά του, όποια απόφαση και αν έπαιρναν σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αλλά θα τον ανησυχούσε λίγο «ως γονέα».

«Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι, το μίσος που μπορεί να εισπράττουν, οι προσβολές, οι διακρίσεις, αυτό είναι που πραγματικά με ανησυχεί», τόνισε ο δούκας του  Κέιμπριτζ. 



«Αλλά αυτά πρέπει να τα βλέπουμε εμείς, να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε, να τα αφήσουμε πίσω», κατέληξε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ