- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O «Ελεύθερος Τύπος» απαντά στο Μαξίμου: Δεν πείθει κανέναν
«Το SMS είναι αυθεντικό και αποτελεί κομμάτι μιας μακάβριας επικοινωνιακής προπαγάνδας»
Την άμεση απάντηση της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» προκάλεσε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με την οποία χαρακτηρίζει «πλαστό» και «βλακώδες» το SMS με επικοινωνιακές οδηγίες που εστάλη προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εφημερίδα υπεραμύνεται της αυθεντικότητας του μηνύματος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει συλληφθεί "ψευδόμενη" πολλές φορές κατά τη διαχείριση της εθνικής τραγωδίας, συγκρουόμενη με την πραγματικότητα και επινοώντας θεωρίες συνωμοσίας», φθάνοντας στο σημείο «να εγκαλεί τον "Ελεύθερο Τύπο" για το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του».
Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είχε κάνει λόγο για «πλαστογραφία, διχαστικό λόγο και προβοκάτσια», τα οποία έχουν γίνει «απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης».
«Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος". Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για "αποβράσματα" του ΣΥΡΙΖΑ» τόνιζε στην ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη, την 1η Αυγούστου, 10 ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Το περιεχόμενό του:
- Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
- Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
- Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
- Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
- Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
- Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
- Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
- Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
- Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
- Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.
Η απάντηση του «Ελεύθερου Τύπου» (Από την έντυπη έκδοση της Κυριακής)
Σχεδόν 24 ώρες από την κυκλοφορία του Ελεύθερου Τύπου, στις 17:25 της Κυριακής, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στο δημοσίευμά μας χαρακτηρίζοντας το SMS με τις οδηγίες προς τα κυβερνητικά στελέχη «πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες».
Συμφωνούμε απολύτως ότι το SMS είναι κακότεχνο και βλακώδες, απλώς για κακή τους τύχη δεν είναι πλαστό, αλλά πρόκειται για ένα κομμάτι της μακάβριας επικοινωνιακής προπαγάνδας που δημιούργησε το επιτελείο του Μαξίμου.
Η κυβέρνηση που έχει συλληφθεί «ψευδόμενη» πολλές φορές κατά τη διαχείριση της εθνικής τραγωδίας, συγκρουόμενη με την πραγματικότητα και επινοώντας θεωρίες συνωμοσίας, φτάνει στο σημείο να εγκαλεί τον «Ελεύθερο Τύπο» για το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του.
Δεν πείθει κανέναν το Μαξίμου. Η εφημερίδα μας έχει πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για το τι πραγματικά συνέβη τη μοιραία βραδιά της 23ης Ιουλίου αναδεικνύοντας λάθη, ολιγωρίες αλλά και προσπάθειες συγκάλυψης των γεγονότων από τους γνωστούς προπαγανδιστές της κυβέρνησης.
Ο «Ε.Τ.» ήταν η εφημερίδα που αποκάλυψε το σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας από το οποίο προέκυπτε ότι η ανεύρεση νεκρών είχε ξεκινήσει από τις 7:08 το απόγευμα της μαύρης Δευτέρας αλλά και τις αναφορές αστυνομικών για εντοπισμό θυμάτων λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ γκρεμίζοντας την προπαγάνδα για τη fake σύσκεψη στο Συντονιστικό. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα δημοσιεύματα ανάγκασαν εκ των υστέρων κορυφαίους υπουργούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη να παραδεχθούν ότι γνώριζαν για νεκρούς. Ακόμη και χθες αποκαλύψαμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε μείνει επί 6,5 ώρες στο Μάτι χωρίς ψηφιακούς ασυρμάτους.
Χρειάστηκαν άλλωστε τόσες ώρες για να δοθεί η απάντηση, η οποία ως συνήθως συνοδεύθηκε από ύβρεις, καθώς το Μαξίμου ανέφερε ότι «η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης».
Ο «Ελεύθερος Τύπος» εμμένει στην ορθότητα του ρεπορτάζ του σχετικά με το SMS. Το μήνυμα εστάλη την 1η Αυγούστου σε υπουργούς, βουλευτές και κομματικούς αξιωματούχους, ενώ εν πολλοίς περιέχει τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν δημοσίως τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το γνωρίζουν αυτό και οι δεκάδες μάρτυρες - παραλήπτες του SMS. Ας ανοίξουν τα τηλέφωνα του επιτελείου του Μαξίμου για να δούμε ποιος και πότε έχει κάνει την αποστολή των ομαδικών SMS.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέλαβε ηγετική θέση στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού
Η ηθοποιός μίλησε για τη διαδρομή της στο θέατρο στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου
Συνομιλίες για την επικαιρότητα, τη μνήμη και τον τρόπο που δίνουμε νόημα στα γεγονότα
Ο διάσημος κωμικός και σφοδρός επικριτής του Τραμπ αποχαιρετά απόψε το τηλεοπτικό κοινό του CBS
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.