Ελλαδα

«Μας έκαψαν και δεν σέβονται τους νεκρούς» - Οι πυρόπληκτοι μιλούν στην A.V. (εικόνες)

Έσβησε η φωτιά, αλλά όχι η οργή των πληγέντων

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4529222-1.jpg
© Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο κύριος Γιάννης τα έχασε όλα στο Μάτι. Σήμερα βρίσκεται έξω από τη Βουλή μαζί με γείτονές του και συμπολίτες του που έχασαν επίσης τους κόπους μιας ζωής μέσα σε ένα απόγευμα. Είναι 60 ετών και ήταν από τους πολλούς μόνιμους κατοίκους στο Μάτι.

kir-giannis-new.jpg
© ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ / ATHENS VOICE


Έχασε το σπίτι του και το αυτοκίνητό του στην πύρινη λαίλαπα. Διεκδικεί το αυτονόητο: το επίδομα ενοικίου. «Μας έκαψαν και δεν σέβονται τους νεκρούς. Με φέρνει εδώ η αγανάκτησή μου. Δικαιούμαι αποζημίωση και ακόμα δεν έχω πάρει τίποτα,  αλλά και αυτή που είναι να πάρω δεν επαρκεί. Με φιλοξενούν συγγενικά πρόσωπα πότε ο ένας και πότε ο άλλος», δήλωσε αποκλειστικά στην A.V.

piropliktoi3.jpg


Με αγωνιστική διάθεση η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη δίνει το «παρών» στη συγκέντρωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή.  «Μου έκαψαν το σπίτι στο Νέο Βουτζά. Τη φωτιά την έβαλαν εσκεμμένα,  δεν έριξε κεραυνό ο Δίας. Το σπίτι μου δεν κατοικείται πλέον και πρέπει να φέρω με δικά μου έξοδα μηχανικό να κάνει έκθεση και δεν έχω τα χρήματα. Όπως και πολλοί άλλοι έτσι κι εγώ επιβαρύνομαι με έξοδα σαν αυτό μετά την καταστροφή. Αποζημίωση δικαιούμαι, αλλά δεν ξέρω αν θα την πάρω. Πιο πιθανό μου φαίνεται να πληρώσω κι από πάνω», δήλωσε στην AV η κ. Σαριγκούλη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ