TV & Media

Τζίμι Κίμελ: Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς του νεογέννητου γιου του, Μπίλι (video, εικόνες)

Κατήγγειλε τον Τραμπ που αναγκάζει γονείς «να πρέπει να αποφασίσουν αν αντέχουν οικονομικά να σώσουν το παιδί τους ή όχι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352286-730725.jpg
EPA/AARON POOLE

Συγκινημένος ο δημοφιλής κωμικός και παρουσιαστής των φετινών 89ων Όσκαρ, Τζίμι Κίμελ, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια από τηλεοράσεως για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο νεογέννητος γιος του.

Ο Μπίλι, ο οποίος ήρθε στον κόσμο στις 21 Απριλίου, υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αμέσως μετά τη γέννησή του. Ο μικρός γεννήθηκε με μια πάθηση στην καρδιά και χειρουργήθηκε τρεις ημέρες μετά τη γέννησή του, ενώ θα πρέπει να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση μέσα σε τρεις ή έξι μήνες από σήμερα.

Τζίμι Κίμελ

Για πρώτη φορά  ο εναρκτήριος μονόλογος του Τζίμι Κίμελ στην τηλεοπτική εκπομπή του δεν είχε κάτι το κωμικό. Συγκινημένος και αρκετές φορές με δάκρυα στα μάτια ο Αμερικανός σόουμαν μίλησε για τη γέννα, το πρόβλημα υγείας του παιδιού, για το πόσο ανακουφισμένος νιώθει που ο Μπίλι είναι καλύτερα, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι το κράτος να συνεχίσει στηρίζει οικονομικά τα Εθνικά Κέντρα Υγείας.

«Ο τοκετός της Μόλι ήταν εύκολος», είπε ο Τζίμι Κίμελ αναφερόμενος στη σύζυγό του. «Έξι συσπάσεις και βγήκε», πρόσθεσε και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Σινάι Σίνταρς του Λος Άντζελες.

Το πρόβλημα παρατήρησε μια νοσοκόμα, η οποία διέγνωσε κάτι σαν καρδιακό φύσημα και προβληματίστηκε από το χρώμα στο δέρμα του μωρού. «Ήταν κάπως μωβ», είπε ο παρουσιαστής  και πρόσθεσε: «Ξαφνικά το δωμάτιο γέμισε κόσμο. Γιατροί, νοσοκόμες, κι άλλοι γιατροί, μηχανήματα, ήρθαν, τον εξέτασαν και αποφάνθηκαν πως δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο στο αίμα του. Είναι τρομακτικό πράγμα», είπε κλαίγοντας. 

Η επέμβαση του νεογέννητου Ουίλιαμ Τζον Κίμελ κράτησε τρεις ώρες. «Ήταν οι τρεις πιο βασανιστικές και μακρύτερες ώρες της ζωής μου», σχολίασε ο μπαμπάς Κίμελ. «Ευτυχώς», είπε, «η ιστορία έχει αίσιο τέλος».

Κατά τη διάρκεια του μονολόγου  ο παρουσιαστής έδειξε στους τηλεθεατές μια φωτογραφία του μικρού του αμέσως μετά την επέμβαση, ακόμα μία όταν έγινε 10 ημερών και μια όλης της οικογένειας, όπου θυμίζοντας το καλό του χιούμορ, ακόμα και σε τόσο δύσκολες ώρες, ζήτησε να προσέξουν όλοι τη χαρά της κόρης του που απέκτησε μικρότερο αδερφάκι.

Ο Τζίμι Κίμελ επέπληξε τον Ντόναλντ Τραμπ για τις περικοπές που δρομολογεί στη δημόσια υγεία και έπλεξε το εγκώμιο των μελών του Κογκρέσου που ενέκριναν νέο πακέτο για την ενίσχυση των Εθνικών Κέντρων Υγείας.

Τζίμι Κίμελ

«Όταν το παιδί σου είναι έτοιμο να πεθάνει, χωρίς να πεθάνει τελικά, δεν πρέπει να έχει σημασία πόσα λεφτά βγάζεις. Ελπίζω να μην το περάσετε ποτέ αυτό, αλλά αν σας τύχει, θα δείτε πόσα παιδιά, που προέρχονται από διαφορετικά οικονομικά περιβάλλοντα δέχονται τόσο καλή περιποίηση εκεί μέσα», είπε ο Κίμελ.  «Κανένας γονιός δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος να αποφασίσει αν αντέχει οικονομικά να σώσει το παιδί του ή όχι», τόνισε.

Τζίμι Κίμελ

Ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τη στήριξη και τη συμπαράσταση που έδειξαν προς την οικογένειά του. «Ακόμη και άθεοι προσευχήθηκαν για μας. Ακόμη και αυτός ο πουτ@ν@ς γιος ο Ματ Ντέιμον έστειλε λουλούδια», είπε αναφερόμενος στην «στημένη» έχθρα και διαμάχη του με τον γνωστό ηθοποιό. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ