TV & Media

Γαλλία: 16 συλλήψεις για τη ληστεία κατά της Κιμ Καρντάσιαν

Τους «πρόδωσε» το DNA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336399-698733.jpg

Συνολικά 16 άτομα, ηλικίας 50 έως 72 ετών, συνελήφθησαν στο Παρίσι και στην ευρύτερη περιοχή για τη ληστεία που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι όπου έμενε η Κιμ Καρντάσιαν.

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της 2ας προς 3η Οκτωβρίου, η 36χρονη τηλεπερσόνα έπεσε θύμα ληστείας μέσα σε κατοικία πολυτελούς ξενοδοχείου στο Παρίσι όπου διέμενε από ένοπλους οι οποίοι της έκλεψαν κοσμήματα αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ, αφού πρώτα την έδεσαν, τη φίμωσαν και την έκλεισαν μέσα στην τουαλέτα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία κοσμημάτων σε ιδιώτη στη Γαλλία τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

Δύο από τους συλληφθέντες είναι γνωστοί στις παρισινές αρχές, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και προσθέτει: «Oι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 50 ετών ενώ ένας από αυτούς είναι 72 ετών»! «Ένα από τα ίχνη ανήκει σε άτομο γνωστό στην αστυνομία για ληστείες και αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, το οποίο θεωρείται μέγας κακοποιός» ανέφερε αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με το France 1, οι συλλήψεις έγιναν όλες στο Παρίσι με μια ταυτόχρονη επιχείρηση στις 6 τα ξημερώματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομία έφτασε στα 16 αυτά άτομα μετά από δείγματα DNA που βρήκε στο ξενοδοχείο στο οποίο έγινε η ληστεία.

Το RTL μετέδωσε ότι οι δράστες ορισμένοι από τους οποίους είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς και είχαν φθάσει και αναχωρήσει από το σημείο με μηχανές ή πεζοί, πήραν ένα δακτυλίδι αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ και μια μπιζουτιέρα με κοσμήματα 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αστυνομική πηγή στο Παρίσι δήλωσε στο Reuters τον Οκτώβριο ότι πέντε δράστες που φορούσαν μάσκες και ρούχα με διακριτικά της αστυνομίας εισέβαλαν γύρω στις 03.00 στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου διέμενε η Καρντάσιαν τις ημέρες που είχε ταξιδέψει στην γαλλική πρωτεύουσα για να παραστεί στην Εβδομάδα Μόδας.

Κατά τη διαφυγή τους, οι κακοποιοί έχασαν ένα περιδέραιο με διαμάντια, αξίας περίπου 30.000 ευρώ, που ανήκε στην Καρντάσιαν. Το κόσμημα βρήκε μια περαστική στον δρόμο κοντά στην κατοικία που νοίκιαζε η σταρ, μερικές ώρες μετά τη ληστεία και το παρέδωσε στην αστυνομία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ