Showbiz

Γρηγόρης Βαλτινός: Το θέατρο με βοήθησε να νικήσω τον πόνο που είχα επειδή μου έλειπε μία υγιής οικογένεια

Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τα πιο έντονα συναισθήματα της ζωής του και τον τρόπο με τον οποίο το θέατρο λειτούργησε ως βαθύ εργαλείο αυτογνωσίας και επανόρθωσης μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός

Για τα πιο έντονα συναισθήματα της ζωής του και τον τρόπο με τον οποίο το θέατρο λειτούργησε ως βαθύ εργαλείο αυτογνωσίας και επανόρθωσης μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός στην Έλενα Παπαβασιλείου και στο EQ.

«Ένα αίσθημα έντονο που μοιράστηκε σε διάρκεια και χωρίστηκε σε πολλές εποχές είναι αυτή η έλλειψη μιας υγιούς οικογένειας. Το πάλεψα μέσα από το θέατρο και το νίκησα. Άλλη μία τεράστια νίκη αυτοπεποίθησης», είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Βαλτινός και πρόσθεσε για την απουσία του πατέρα και το κενό που άφησε:

«Το αντικατέστησα. Και το κατανόησα. Γνωρίζοντας ανθρώπους. Μέσα στους χαρακτήρες, μέσα στο θέατρο. Να ένας λόγος που μπορεί να οδηγήθηκε κανείς σ’ αυτή την τέχνη». Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο ηθοποιός σχολίασε: «Τι ωραίο πράγμα να ’ναι κανείς αλχημιστής. Να παίρνει κάτι και να το κάνει χρυσό».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο πατέρας του πρόλαβε να τον δει στη σκηνή. «Με είδε δυο-τρεις φορές. Ένας απ’ τους λόγους που χαθήκαμε ήταν ότι, με το που χώρισε, έφυγε στην Αμερική». Για τη μητέρα του μίλησε με τρυφερότητα: «Απ’ τη μαμά πήρα πολύ καλοσύνη. Ήταν μια κούκλα, τραγουδούσε, είχε πολλά ταλέντα. Θα μπορούσε να είναι στο Χόλιγουντ».

Κλείνοντας, ο Γρηγόρης Βαλτινός υπογράμμισε την αξία της προσπάθειας: «Η τύχη θέλει δουλειά. Τυχερός είναι αυτός που δουλεύει πολύ».