- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Καρυστιανού: «Πιθανή η αυτοδυναμία στις εκλογές»
Τι είπε για τον έλεγχο στο ιατρείο της
Καρυστιανού: «Έχουμε στοιχεία από όλες τις πολιτικές ιδεολογίες - Πιθανή η αυτοδυναμία στις εκλογές»
Την εκτίμηση ότι η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και αυτοδυναμία σε περίπτωση εκλογών εξέφρασε η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».
Η ίδια ανέφερε ότι το κόμμα βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων, με ορισμένες υποψηφιότητες να έχουν ήδη συμφωνηθεί και τον κατάλογο των ενδιαφερομένων να διευρύνεται συνεχώς. «Είμαστε ακόμα σε διαδικασία επιλογής και συζητήσεων. Όλα θα ανακοινωθούν. Εάν προκύψει θέμα πρόωρων εκλογών, θα το επισπεύσουμε, είμαστε έτοιμοι», δήλωσε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θέλουμε αυτοδυναμία, όχι από αλαζονεία, αλλά για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί. Η αυτοδυναμία δεν είναι δύσκολη λόγω των συνθηκών που υπάρχουν στη χώρα. Η συγκυρία είναι κατάλληλη για να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή. Την αυτοδυναμία δεν τη θεωρώ απίθανη. Τη θεωρώ πολύ πιθανή».
Αναφερόμενη στις πιθανές συνεργασίες, υποστήριξε ότι το κόμμα της επιδιώκει «πλήρη έλεγχο», ενώ άσκησε κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα χρέη τους προς τις τράπεζες, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «μνημονιακό πρωθυπουργό» και είπε για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «είναι κομμάτι του συστήματος», σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία συμφωνούν και άλλα στα οποία διαφωνούν.
Σε ό,τι αφορά την ιδεολογική τοποθέτηση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι το κόμμα δεν μπορεί να ενταχθεί αποκλειστικά στην Αριστερά, τη Δεξιά ή το Κέντρο, καθώς, όπως είπε, «Έχουμε στοιχεία από όλες τις ιδεολογίες». Όπως εξήγησε, βασικές προτεραιότητες αποτελούν το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος, ενώ τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης χωρίς «μονοκρατορία» και υπέρ της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα του κόμματος για τη Δικαιοσύνη και την οικονομία, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει προτάσεις από τον πρωτογενή τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως τους φοιτητές και την οικογένεια. Για τη Δικαιοσύνη, ζήτησε την κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών με αναδρομική ισχύ, υποστηρίζοντας ότι έχει λειτουργήσει ως μέσο «ξεπλύματος» πολιτικών και ότι αντιβαίνει στο κράτος δικαίου.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του ακαταδίωκτου, της μη παρέμβασης της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία και της δημιουργίας Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Αναφερόμενη στην υπόθεση των Τεμπών και την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι δεν αισθάνεται δικαίωση, υποστηρίζοντας πως ο πρώην υπουργός, όπως είπε, «Έκανε ευθεία παρέμβαση στη δικαστική εξουσία» και ότι η υπόθεση αφορά πράξεις που έγιναν στον χώρο του δυστυχήματος.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχει καταθέσει μήνυση κατά του πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών για «εσχάτη προδοσία», υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο αδίκημα αφορά και την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.
Τέλος, αναφέρθηκε στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο της, κάνοντας λόγο για πολιτική στοχοποίησή της από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και από την Ελένη Παγώνη. Όπως είπε, ο έλεγχος έγινε την Τετάρτη, εξετάστηκαν τα μηχανήματα και απέστειλε τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει νομοθεσία για τον βιοσυντονισμό και πως οποιοσδήποτε μπορεί να διαθέτει σχετικό μηχάνημα.