- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αιχμές ΠΑΣΟΚ για δημοσκοπήσεις: Η στατιστική σηκώνει τα χέρια ψηλά
Στην 4η θέση με μονοψήφιο ποσοστό το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα
«Επίθεση» στις εταιρείες δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση της έρευνας της Real Polls που εμφάνιζε το κόμμα στην τέταρτη θέση με μονοψήφιο ποσοστό, κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμη επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης».
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι, «κατά παράβαση της απόφασης του συνδέσμου των εταιρειών δημοσκοπήσεων, δημοσιεύτηκαν δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τις ίδιες μέρες, πριν την ίδρυση του κόμματος του κ. Τσίπρα».
Το ΠΑΣΟΚ επικαλείται τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο ερευνών, σημειώνοντας ότι «δημοσκόπηση της Interview προσδιορίζει διαφορά 0,5% μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ ενώ εκείνη της RealPolls δημοσιεύει διαφορά που φτάνει τις 8 μονάδες». Και προσθέτει: «Είναι προφανές πως δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Η στατιστική σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στα υπόγεια σχέδια κάποιων».
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Real Polls, για την οποία το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης», καθώς, όπως υποστηρίζει, «εκπροσωπείται από τον κ. Αλληλόμη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο της Πρωθυπουργίας του και μέλος σε πλειάδα επιτροπών που είχαν συγκροτήσει για το κυβερνητικό έργο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
«Τις τελευταίες μέρες μεθοδεύεται μια εξόφθαλμη επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης από συγκεκριμένα συστήματα, που θέλουν τη διατήρηση της Νέας Δημοκρατίας στη διακυβέρνηση της χώρας.
Κατά παράβαση της απόφασης του συνδέσμου των εταιρειών δημοσκοπήσεων, δημοσιεύτηκαν δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τις ίδιες μέρες, πριν την ίδρυση του κόμματος του κ. Τσίπρα.
Δημοσκόπηση της Interview προσδιορίζει διαφορά 0,5% μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ ενώ εκείνη της RealPolls δημοσιεύει διαφορά που φτάνει τις 8 μονάδες.
Είναι προφανές πως δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Η στατιστική σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στα υπόγεια σχέδια κάποιων.
Αναφορικά, δε, με την εταιρεία RealPolls προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα που χρήζουν απάντησης, καθώς εκπροσωπείται από τον κ. Αλληλόμη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο της Πρωθυπουργίας του και μέλος σε πλειάδα επιτροπών που είχαν συγκροτήσει για το κυβερνητικό έργο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής.
Τα στελέχη της ΕΛΑΣ αρνούνται να βγουν σε πάνελ με στελέχη άλλων κομμάτων, ακολουθώντας την τακτική των μονολόγων που έχουν εγκαινιάσει οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας. Δοξάζονται αμφότεροι κρυπτόμενοι.
Όσοι παίζουν τα ρέστα τους για ένα βολικό πολιτικό σκηνικό, θα διαψευστούν όπως πάντα με εκκωφαντικό τρόπο από τον ελληνικό λαό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σχέδιο θα στηρίξει 460.000 ευάλωτα νοικοκυριά, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα
«Το έργο ενώνει τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια με την Αθήνα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι εκτιμώμενες πληροφορίες
«Η πόλη συνεχίζει να αλλάζει πρόσωπο»
«Δεν αλλάζει μόνο τον χάρτη, αλλά όλο τον τόπο»
Η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του σταθμού «Μίκρα»
Στα 15 λεπτά η χρονική διάρκεια της διαδρομής μέχρι το κέντρο της πόλης
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και επίσκεψη σε επιχειρήσεις στη Φλώρινα
Η βουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε το Κίεβο για την επέτειο της ουκρανικής ανεξαρτησίας. Μιλήσαμε για τη σειρήνα της πρώτης νύχτας και για το τι αλλάζει όταν βλέπεις από κοντά μια χώρα σε πόλεμο
Τα επτά σημεία που παραθέτει ο υφυπουργός Υγείας
Η ανάρτηση της υπουργού Εργασίας και η ανακοίνωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Η Πνινάτ Γιανάι μοιράστηκε στιγμιότυπα από την οικογενειακή της απόδραση στη Μύκονο
3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο
«Σημαντικός ο ρόλος Ελλάδας και Ιορδανίας ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», δήλωσε ο ΠτΔ
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Αύριο τα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά
Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις από ολόκληρη τη χώρα
«Αποκαθίσταται μία μεγάλη κοινωνική αδικία», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.