- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανωνυμία στο διαδίκτυο. Χωρίς κουκούλες καλύτερα.
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την πρόταση για κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.
Η μόνη περίπτωση που κάποιος καλών προθέσεων πολίτης μπορεί να είναι αντίθετος με την άρση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο είναι να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς είναι. Είναι να νομίζει ότι όλοι πλέον θα γράφουν με τα ονοματεπώνυμα τους και τα ευφάνταστα ψευδώνυμα θα αποτελέσουν παρελθόν. Αυτό φυσικά θα ήταν το ιδανικό αφού θα μάθαινε στους συμπολίτες με τις πολύ ισχυρές απόψεις ότι θα πρέπει να βρίσκουν το κουράγιο να βάζουν δίπλα στις ισχυρές τους απόψεις και το ονοματάκι τους ενώ ταυτοχρόνως θα βλέπαμε αν αυτός που σχολιάζει έχει κάποιο κέρδος τα σχόλιά του. Θα ήταν ενδιαφέρον π.χ. να μάθουμε αν ο @telalis67(μην ψάξετε, δεν εννοώ συγκεκριμένο λογαριασμό κι αυτός προς τον παρόν δεν υπάρχει) ο οποίος συχνά γράφει εναντίον ενός συγκεκριμένου βουλευτή είναι ο εσωκομματικός του ανταγωνιστής στην εκλογική περιφέρεια.
Αλλά η πρόταση για κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο δεν σημαίνει τίποτα από τα παραπάνω. Σημαίνει όμως ότι ο κάθε ένας που γράφει δημοσίως θα είναι υπεύθυνος γι’ αυτά που γράφει. Σημαίνει ότι πίσω από κάθε ψευδώνυμο θα υπάρχει κάποιος που το ονοματεπώνυμό του θα είναι γνωστό στις πλατφόρμες και θα μπορεί να γίνει γνωστό και στις αρχές στην περίπτωση που παρανομεί. Σημαίνει ότι αν συκοφαντεί, διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, εκβιάζει, προτρέπει σε βία και γενικά έχει δράση που άπτεται του ποινικού δικαίου, θα λογοδοτεί.
Κατάργηση της ανωνυμίας στα Μέσα Κοινωνικής Εκτόνωσης σημαίνει ότι η πλατφόρμα θα ξέρει ποιος είναι ο @foufoutos13, o@ELANIOSPOLEMARXOS7και ο@NORWEGIANFORFREEPALESTINE έτσι ώστε όταν αυτός διαπράξει κάποιο αδίκημα να μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Κι αυτό ένα πράγμα σημαίνει: ότι εναντίον της άρσης της ασυλίας δεν μπορεί παρά να είναι άνθρωποι που θέλουν να μπορούν να συκοφαντούν, να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, να εκβιάζουν, να προτρέπουν σε βία και γενικώς να εγκληματούν. Και φυσικά οι προστάτες τους.
Όσοι φορούν κουκούλες για να κρύψουν τη δόλια δράση τους έχουν κάθε λόγο να θέλουν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να τις φορούν. Όσοι ωφελούνται από τη δράση των κουκουλοφόρων το ίδιο. Το συμφέρον όλων των υπόλοιπων είναι ο περιορισμός της δράση των εγκληματιών.
Ο διάλογος για την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο μοιάζει πολύ με τον διάλογο για τις κάμερες. Από τη μια είναι το συμφέρον των εγκληματιών που θέλουν να κινούνται ελεύθερα κι από την άλλη το συμφέρον της υπόλοιπης κοινωνίας που θέλει να προστατευτεί από τους εγκληματίες. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους συμπολίτες τα δικαιώματα των εγκληματιών είναι σημαντικότερα από τα δικαιώματα των θυμάτων τους. Αλλά οι περισσότεροι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε πως χωρίς κουκουλοφόρους είναι καλύτερα. Και μπράβο μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.