- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
AKATAΛΛHΛO
οι επιθυμούντες ομοφυλόφιλοι, άνδρες και γυναίκες, που είστε κατάλληλοι και επιθυμείτε να σώσετε μερικές δεκάδες παιδιά.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος τεχνικός εξοπλισμός για να αντιληφθεί κάποιος τα κουδούνια που μας έχουν κρεμάσει οι διεθνείς οργανισμοί που ασχολούνται και με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Aρκεί μια ανάγνωση των σχετικών με τη χώρα μας εκθέσεων της Eυρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Eυρώπης και του OHE, για να αναφερθούμε στις πιο σκαστές.
Γυναίκες, παιδιά, μετανάστες, πρόσφυγες, κρατούμενοι, ηλικιωμένοι, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας, ανάπηροι, εθνικές, εθνοτικές, θρησκευτικές, γλωσσικές και σεξουαλικές μειονότητες, χρήστες απαγορευμένων ουσιών, αντιρρησίες συνείδησης, άθεοι και εργαζόμενοι στο σεξ αντιμετωπίζονται ως πολίτες άλλης κατηγορίας.
Tο πιο πρόσφατο κουδούνι ετοιμάζεται στο θέμα της τεκνοθεσίας (που κακώς στη χώρα μας ονομάζεται μόνο υιοθεσία) και προέρχεται από την απόφαση του Eυρωπαïκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Aνθρώπου της 22/1/2008, «E.B. κατά Γαλλίας».
H E.B., πολίτης της Γαλλική Δημοκρατίας, 45 ετών, νηπιαγωγός που ζει με τη σύντροφό της P., ψυχολόγο, από το 1990, αντιμετώπισε την άρνηση των αρμόδιων αρχών της χώρας της να «υιοθετήσει» ένα παιδί, λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού. Mετά τη γνωστή νομική διαδικασία, και με τα γαλλικά δικαστήρια να αποφαίνονται ότι δεν της αρνούνται το αίτημα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά από ενδιαφέρον για το συμφέρον του παιδιού, προσφεύγει στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο, για παράβαση των άρθρων 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και κερδίζει!
Όσο για το θέμα του «πατρικού προτύπου», το δικαστήριο θυμίζει (κάτι που ισχύει και στην Eλλάδα) ότι το παιδί, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, «υιοθετείται» από ENA «κατάλληλο» πρόσωπο.
Στη χώρα μας, η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει, όχι μόνο το θέμα της τεκνοθεσίας από ζευγάρι ομοφύλων, αλλά τη νομιμοποίηση της συμβίωσής τους κατ’ αρχήν, με γελοίους και ρατσιστικούς λόγους, που θα βρει μπροστά της πολύ σύντομα.
Mετά την απόφαση αυτή, σπεύσατε, οι επιθυμούντες ομοφυλόφιλοι, άνδρες και γυναίκες, που είστε κατάλληλοι και επιθυμείτε να σώσετε μερικές δεκάδες παιδιά από τη βαρεμάρα και την παγωμάρα των ιδρυμάτων, όπου παραμένουν.
Όσο για την κυβέρνηση (και όσους συμφωνούν), καλή ακρόαση! (των κουδουνιών) l
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.