- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δένδιας μετά το ΚΥΣΕΑ: Η Πολεμική μας Αεροπορία θα είναι μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη
«Η Ελλάδα περνάει σε νέα εποχή»
Δένδιας μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: Περνάμε σε νέα εποχή με «Ασπίδα του Αχιλλέα», υποδομές για μαχητικά F-35, αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ και των μαχητικών F-16 Block 50 σε Viper
«Το ΚΥΣΕΑ σήμερα, καθόσον αφορά τις εισηγήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πήρε μια σειρά εξαιρετικά σημαντικών αποφάσεων, όσον αφορά τον antidrone, αντιαεροπορικό, αντιβαλλιστικό θόλο της πατρίδας μας -ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της "Ασπίδας του Αχιλλέα"- και εκτιμώ ότι περνάμε σε μια νέα εποχή».
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).
Από εκεί και πέρα, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι αποφάσεις λήφθηκαν και για «το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ μετά από πολλά χρόνια» και ότι και αυτό το πρόγραμμα «θα πραγματοποιηθεί με τέσσερα πλοία που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες συνθήκες».
Επίσης, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να προχωρήσουν και «οι υποδομές για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35» ενώ υπενθύμισε ότι το πρώτο F-35 θα παραδοθεί στη χώρα μας το 2028.
Για το ζήτημα της αναβάθμισης των F-16 Block 50 σε F-16 Viper, το οποίο επίσης θα προχωρήσει, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «με αυτά τα Viper η Πολεμική μας Αεροπορία θα υπερβεί κατά πολύ τα εκατό F-16 Viper και μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα F-35 θα είναι μια από τις πιο ισχυρές Αεροπορίες στην Ευρώπη».
Ανέφερε, ακόμη, ότι «δεν αγνοούμε τα θέματα των μεταγωγικών αεροσκαφών» σημειώνοντας ότι «το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε το πρόγραμμα συντήρησης των αεροσκαφών C-27».
Υπενθύμισε, δε, ότι όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση «η χώρα είχε, δεν είχε σε χρήση ένα μεταγωγικό αεροσκάφος ενώ αυτή τη στιγμή η χώρα έχει 12 μεταγωγικά αεροπλάνα».
«Αυτό βεβαίως -προσέθεσε- δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε μια νέα γενιά μεταγωγικών αεροσκαφών, αλλά, αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε στο μέλλον».
Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμανε κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ότι στα προγράμματα αυτά θα υπάρχει συμμετοχή κατά 25% της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας καθώς και πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των συστημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς καθορίζονται τα ποσά που πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό
«Η επιλογή της 1ης Απριλίου ως επόμενης διαδικασίας μοιάζει φάρσα», είπε
Δείτε πόσα και πότε θα τα πάρετε
«Η Ελλάδα περνάει σε νέα εποχή»
Ποιοι κόβονται, πώς θα πάρουν την επιχορήγηση στα λιπάσματα οι αγρότες
Νέος αρχηγός του Λιμενικού ο Αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς
Γιατί παραμένει εκτός πλάνου
Αναλυτικά παραδείγματα για τον υπολογισμό των χρημάτων
Τα δύο κριτήρια και τα ποσά
Μια περίπτωση όπου δεν λέμε «Πού είναι ένας εισαγγελέας;»
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση
Καταλαμβάνει την έδρα της Αρκαδίας για το ΠΑΣΟΚ - Το βιογραφικό του
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Πόσα επιπλέον χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και Δημόσιο
Στις 10:30 οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό
Ποιο θα είναι το ωράριο λειτουργίας
Δείτε πόσα λεφτά θα πάρετε, τι ισχύει με την προπληρωμένη κάρτα
Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.