- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η Μαρία Καρυστιανού θα μας αφήσει χωρίς ποπ κορν
Ο αντισυστημισμός, η αντιπολίτευση και το διάστημα μέχρι τις εκλογές
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την επικαιρότητα, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού
Τελικά η Μαρία Καρυστιανού μπορεί όντως και να μείνει στη ιστορία ως ένα σύμβολο. Δεν θα είναι μάλλον το σύμβολο που ονειρεύεται η ίδια αλλά αυτό συμβαίνει συχνά με την ιστορία. Δεν σε καταγράφει όπως θέλεις αλλά όπως είσαι. Και έτσι η Καρυστιανού θα μείνει στην ιστορία ως η παγίδα στην οποία έπεσαν οι καιροσκόποι της πολιτικής που εδώ και σχεδόν τρία χρόνια προσπαθούν να μετατρέψουν το αίμα και τα δάκρυα σε ψήφους.
Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν και βγάζουν ανακοινώσεις καταδικάζοντας τις μπούρδες της για την άμβλωση αλλά στην πραγματικότητα η Μαρία Καρυστιανού δεν είπε τίποτα που να εκπλήσσει. Είπε περίπου αυτό που θέλει να ακούσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται (λέω «περίπου» γιατί το συγκεκριμένο κοινό δεν θέλει κλεισίματα του ματιού αλλά να ακούσει απαγόρευση των αμβλώσεων) και αυτό που όλοι όσοι ζούμε με τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά περιμέναμε να ακούσουμε από εκείνην.
Η Καρυστιανού που αγκάλιαζαν και περιέφεραν τα κόμματα ως ιερή εικόνα της Παναγίας, η Καρυστιανού που με δέος αντιμετώπιζαν οι δημοσιοσχεσίτες δημοσιογράφοι δεν έγινε ξαφνικά μια εκφραστής του αντισυστημικού ψεκασμού και του σύγχρονου απολιτίκ συντηρητισμού. Θα αρκούσε μόνο μια επίσκεψη στο σάιτ της όπου κανείς μπορεί να διαβάσει για την «κβαντική» και την «ολιστική» ιατρική, θα αρκούσε να την ακούσει να μιλάει με το πάθος και τη σιγουριά του προφήτη που έχει απευθείας επικοινωνία με τα θεία για να καταλάβει με τι έχει να κάνει. Και να περιμένει πότε το μπουμπούκι θα ανθίσει πλήρως και θα αρχίσει να λέει όχι μόνο για τις αμβλώσεις αλλά και για τις «υποχρεωτικότητες» στις οποίες είναι «γενικώς κατά».
Το «κατά στην υποχρεωτικότητας» είναι το καινούργιο σύνθημα των ψεκασμένων. Μετά το ΑΜΚΑ, μετά τα 5G, μετά τα εμβόλια, μετά τις ταυτότητες χωρίς θρήσκευμα τώρα τα έχουν βάλει και με τον προσωπικό αριθμό. Και δηλώνουν εναντίον κάθε υποχρεωτικότητας. Και με δεδομένο ότι στις «υποχρεωτικότητες» περιλαμβάνονται η τήρηση του νόμου, η πληρωμή των φόρων, η εκπαίδευση και η στράτευση καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι που δηλώνουν «εναντίον της υποχρεωτικότητας γενικά» είναι ή αναρχικοί ή τρικυμιασμένοι πνευματικώς ή πονηροί. Δηλαδή, άνθρωποι που αν έχεις μισό δράμι μυαλό τους κρατάς σε απόσταση και δεν τους κάνεις πολιτικό και κοινωνικό σύμβολο.
Γιατί το θέμα δεν είναι τόσο το χωριό Καρυστιανού που φαινόταν τόσο καλά που ποτέ δεν ήθελε κολαούζο όσο αυτοί οι κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες της αντιπολίτευσης που την αγκάλιασαν επειδή την είδαν ως μια καλή ευκαιρία διαφήμισης και τώρα κάνουν τάχα ότι σοκάρονται από τις απόψεις της και εκδίδουν καταδικαστικές ανακοινώσεις λες και όσο δεν έλεγε για τις αμβλώσεις αλλά πουλούσε «κβαντική» και «ολιστική» ιατρική, όσο αμφισβητούσε κάθε θεσμό, όσο προανήγγειλε φυλακίσεις και δημεύσεις περιουσιών δεν έτρεχε τίποτα.
Και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι όλοι αυτοί θα μας παχύνουν. Γιατί για το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές θα φάμε όσο ποπκορν δεν έχουμε φάει στη ζωή μας αράζοντας και παρακολουθώντας τις κωλοτούμπες τους που θα κάνουν την περίφημη κωλοτούμπα του Αλέκση να μοιάζει με παιχνίδι νηπίου. Κάντε τις προμήθειες σας και απολαύστε. Μάλλον δεν θα κρατήσει πολύ (μπορεί λιγότερο και από τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα) αλλά θα αξίζει. Και μπράβο σε όλη την αντιπολίτευση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο «αντισυστημικό πείραμα» αντέχουμε ακόμα;
«Δεν είναι μόνο φαύλοι είναι και αμετανόητοι» σημειώνει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και τη Μαρία Καρυστιανού
Ο αντισυστημισμός, η αντιπολίτευση και το διάστημα μέχρι τις εκλογές
Ιστορική μείωση ανεργίας, 500.000 νέες θέσεις εργασίας και έμφαση σε γυναίκες, νέους και μισθούς
Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική τονίζει τον διαχρονικό χαρακτήρα του προβλήματος και την επιλογή μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Όσα ανέφερε ο παρουσιαστής στη χθεσινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και η απάντηση της βουλεύτριας
Συνεχίζεται ο διάλογος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Ραντεβού σήμερα στις 11:00 στο ΥΠΑΑΤ
«Εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και η αποτρεπτική μας ικανότητα» είπε ο πρωθυπουργός
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή της
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.