Πολιτικη & Οικονομια

Ευρωομάδα ΝΔ: Στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να συναγωνιστούν σε λαϊκισμό τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ευρωομάδα ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση γύρω από αγροτικά μέτρα

Η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι επιλέγει τον δρόμο του λαϊκισμού, επιχειρώντας να συναγωνιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κριτική που άσκησε στους ευρωβουλευτές της ΝΔ για τη στάση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ευρωομάδα ΝΔ: Η ψήφος στο Ευρωκοινοβούλιο και τα αγροτικά μέτρα

Σε ανακοίνωσή της, η ευρωομάδα της ΝΔ επισημαίνει ότι οι ευρωβουλευτές της υπερψήφισαν –όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου– το νομοθέτημα για τα μέτρα προστασίας των αγροτών, όπως ακριβώς προέβλεπε και ο τίτλος του.

Όπως τονίζεται, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ότι δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των αγροτών αλλά άλλα συμφέροντα, υιοθετώντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια καθαρά λαϊκιστική προσέγγιση.

Αιχμές για τους Σοσιαλιστές και πολιτική αντιπαράθεση

Η ευρωομάδα της ΝΔ θέτει το ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει και το ίδιο του το κόμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές –με εξαίρεση μόνο εκείνους και έναν ακόμη από τους συνολικά 136– ψήφισαν υπέρ των μέτρων.

Παράλληλα, σημειώνεται σκωπτικά ότι, σύμφωνα με τη λογική του ΠΑΣΟΚ, όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές που στήριξαν το νομοθέτημα είναι «κατά των αγροτών», ενώ μόνο όσοι ψήφισαν μαζί με την παράταξη της Μαρίν Λεπέν και την αριστερά υπερασπίζονται τα αγροτικά συμφέροντα.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι το ΠΑΣΟΚ «λαϊκίζει για να χαϊδέψει τα αυτιά κάποιων στα μπλόκα», προσθέτοντας ότι «το να ζητούν και τα ρέστα, αντί να απολογούνται, πάει πολύ».