- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κ. Τασούλας από τη φρεγάτα «Κίμων»: Εθνική κατάκτηση και νέα εποχή αποτροπής για την Ελλάδα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Ο Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε την άφιξη της φρεγάτας «Κίμων» εθνική κατάκτηση και πυλώνα αποτροπής
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας χαρακτήρισε «εθνική κατάκτηση» την ένταξη της νέας φρεγάτας Belharra «Κίμων» στο Πολεμικό Ναυτικό, μιλώντας από το κατάστρωμά της, σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2026.
«Σήμερα η Ελλάδα δυναμώνει», δήλωσε ο ΠτΔ, τονίζοντας ότι η χώρα «ενισχύεται αποφασιστικά, ηθικά και πρακτικά» με τον κατάπλου ενός πλοίου 6ης γενιάς, που αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της πατρίδας και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού.
Κ. Τασούλας: Νέο δόγμα αποτροπής και ιστορικός συμβολισμός
Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας , με την ένταξη του «Κίμων» υλοποιείται το νέο δόγμα αποτροπής και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και της ειρήνης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον ιστορικό συμβολισμό της στιγμής, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είχε την τύχη να αντικρίσει όλες τις γενιές των πλοίων που προστάτευσαν την κυριαρχία της», από την αθηναϊκή τριήρη έως το θωρηκτό «Αβέρωφ».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι ο «Κίμων» ενσωματώνεται πλήρως στο Πολεμικό Ναυτικό και αναμένεται να πλαισιωθεί από τις υπόλοιπες τρεις φρεγάτες που θα παραδοθούν από τη Γαλλία, ενισχύοντας περαιτέρω την αμυντική ικανότητα της χώρας.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις «ασύλληπτες τεχνολογικές, στρατηγικές και ηθικές δυνατότητες» του νέου πλοίου, τονίζοντας ότι προστίθενται στο υψηλό φρόνημα των ανδρών και των γυναικών του ΠΝ, στέλνοντας μήνυμα ισχύος και αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.