- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χατζηδάκης: «Άγνοια και δημαγωγία» στο ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά
Tι αναφέρει το γραφείου του αντιπροέδρου
«Άγνοια και δημαγωγία» καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ το γραφείο Τύπου του Κωστή Χατζηδάκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Σκληρή απάντηση στο ΠΑΣΟΚ έδωσε το γραφείο Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Σε ανακοίνωσή του Κωστή Χατζηδάκη γίνεται λόγος για «συνδυασμό άγνοιας και δημαγωγίας», απαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζεται, οι απευθείας ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών παραμένουν στο ίδιο ύψος, ενώ ποσά που περισσεύουν λόγω του νέου συστήματος που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβληθούν νωρίς το 2026 σε πραγματικούς παραγωγούς.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το συνολικό ποσό που αφορά το 2025 ανέρχεται σε 3,82 δισ. ευρώ και είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 2024, όταν είχε διαμορφωθεί στα 3,38 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε υψηλότερες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ, σε ενισχύσεις de minimis και σε δράσεις του «δεύτερου πυλώνα» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Το γραφείο Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι όλα τα κονδύλια αφορούν τους αγρότες και την αγροτική ανάπτυξη, θέτοντας το ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ αποκηρύσσει πλέον δράσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Σε αιχμηρό τόνο, γίνεται αναφορά και στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις δικές του κυβερνητικές ευθύνες στο παρελθόν, με το σχόλιο ότι «δεν αναγνωρίζουν καμία ευθύνη για τα χρόνια που κυβέρνησαν».
Η ανακοίνωση καταλήγει με πολιτική αιχμή, συνδέοντας –όπως αναφέρει– αυτές τις απόψεις με τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ
«Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε με μισόλογα και σοφιστείες», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην απάντηση που εξέδωσε προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι «απέφυγε να απαντήσει στην αναλυτική ανακοίνωση μας, που αποδόμησε σημείο-σημείο το "success story" της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα» και ότι «ουσιαστικά ομολόγησε το ψεύδος του». «Προσπάθησε να εξαπατήσει, αλλά αποκαλύφθηκε», προσθέτει.
«Ας μην αγωνιά για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και ας αρχίσει να προβληματίζεται για τις επιδόσεις του κόμματος του, καθώς οι "λεβεντιές" της Νέας Δημοκρατίας και των "γαλάζιων ακρίδων" στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες από τον ελληνικό λαό», αναφέρει ακόμη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το video clip του τραγουδιστή
«Εγώ τους έλεγα να κάνουν δέκα πράγματα και αυτοί έκαναν τα αντίθετα» λέει για τη ΝΔ
«Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη των Ελλήνων και της πατρίδας» σημειώνει η Πειραιώς
Καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω καιρικών συνθηκών
Οι βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ούτε να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα στα χρόνια του διχασμού»
«Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» λέει ο κ. Φρονιμάκης
Βρίσκεται εκεί μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
«Οι νέες αποκαλύψεις υπενθυμίζουν ότι στην Ελλάδα το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένει ανοιχτό»
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τονίζει ο ευρωβουλευτής
«Ο Τσίπρας και η ΕΛΑΣ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» σημειώνει
Από τον Έλτον Τζον και την Άνγκελα Μέρκελ στον Θάνο Ντόκο: Η ιστορία των Ρώσων φαρσέρ που τιμήθηκαν από το Κρεμλίνο
Αποκάλυψε ότι ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό για το περιστατικό
Γιατί δεν δημοσιοποιείται η πλήρης λίστα
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας
Κοινή ερώτηση προς την Κάγια Κάλας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.