- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Rave πάρτι σε Εκκλησία: «Απλά ντροπή» λέει ο Πλεύρης, «υποκρισία και σκοταδισμός» απαντά ο Δούκας
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Rave πάρτι σε Εκκλησία: «Απλά ντροπή» λέει ο Πλεύρης, «υποκρισία και σκοταδισμός» απαντά ο Δούκας
Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, μετά το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία και στα σκαλιά του ναού. Η εικόνα ενός rave μπροστά στην εκκλησία, με DJ set και φωτορυθμικά, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ανοίγοντας συζήτηση για τα όρια της δημόσιας πολιτιστικής δράσης και τον σεβασμό των θρησκευτικών χώρων, ειδικά εν μέσω εορταστικής περιόδου.
Το γεγονός διοργανώθηκε από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο είχε ανακοινώσει ότι «η Λαμπρινή γίνεται το απόλυτο hotspot ηλεκτρονικής μουσικής». Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, διακρίνονται δεκάδες νέοι να διασκεδάζουν στο πλατύσκαλο της εκκλησίας, με αρκετούς να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να τραβούν φωτογραφίες, εικόνες που λειτούργησαν ως πυροκροτητής πολιτικών αντιδράσεων.
Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε το περιστατικό «απλά ντροπή», σημειώνοντας: «Εν μέσω των Λειτουργιών στις Εκκλησίες μας τις Άγιες αυτές κατανυκτικές μέρες της Γέννησης του Χριστού μας, ο δήμος Αθηναίων επιλέγει να χρησιμοποιήσει την είσοδο και τα σκαλιά Εκκλησίας για να στήσει rave party». Η τοποθέτησή του έδωσε αμέσως πολιτικό τόνο στην υπόθεση.
Η απάντηση ήρθε από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος έκανε λόγο για «υποκρισία και σκοταδισμό», χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «ακροδεξιό». Σε δική του ανάρτηση, συνοδευόμενη από βίντεο της εκδήλωσης, υποστήριξε ότι το πάρτι πραγματοποιήθηκε «για τέταρτη φορά», με διοργανωτές νέους της περιοχής και συμμετοχή της τοπικής αγοράς, ενώ τόνισε ότι οι ίδιοι οι νέοι καθάρισαν την πλατεία αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης, γύρω στις 11 το βράδυ.
«Το προαύλιο της εκκλησίας είναι χώρος ανοιχτός για όλους και κυρίως για τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, προσθέτοντας με αιχμή ότι την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν μουσικές εκδηλώσεις και έξω από την Καπνικαρέα χωρίς αντίστοιχες αντιδράσεις.
Η υπόθεση της Λαμπρινής, πέρα από την άμεση πολιτική σύγκρουση, ανέδειξε για ακόμη μία φορά το λεπτό όριο ανάμεσα στην εξωστρεφή αστική κουλτούρα και τον συμβολικό ρόλο της εκκλησίας στον δημόσιο χώρο, ένα όριο που –όπως φάνηκε– εξακολουθεί να διχάζει έντονα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.