- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης: Αυστηρότερο πλαίσιο για τις μπαλωθιές και νέα αστυνομικά τμήματα στην Κρήτη
Φυλάκιση έως 2 έτη και πρόστιμα 30.000 ευρώ για άσκοπους πυροβολισμούς ανακοίνωσε ο υπουργός
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε αυστηρότερο πλαίσιο για τους άσκοπους πυροβολισμούς και την ίδρυση Τμήματος Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη.
Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοκατοχής ανακοίνωσε από το Ρέθυμνο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Κεντρικό σημείων των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποτελεί η αυστηροποίηση των ποινών για άσκοπους πυροβολισμούς, τις λεγόμενες «μπαλωθιές», με προβλεπόμενη φυλάκιση έως δύο έτη και χρηματικά πρόστιμα που κυμαίνονται από 1.000 έως 30.000 ευρώ.
Ο υπουργός παρουσίασε επίσης την ίδρυση Τμήματος Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη, το οποίο θα ασχολείται με φαινόμενα όπως η ζωοκλοπή και οι αγροζημίες, εντάσσοντάς τα στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μεσαράς με έδρα τις Μοίρες, η οποία θα στεγαστεί σε κτίριο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Φαιστού και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους.
Η ενίσχυση της τοπικής αστυνομικής παρουσίας περιλαμβάνει την προσθήκη 40 νέων αστυνομικών στο ΤΑΕ και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. Επιπλέον, ιδρύονται νέες μονάδες: Ομάδα ΔΙΑΣ για τις περιοχές Άγιοι Δέκα, Μοίρες και Καπαριανά, Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, καθώς και ΤΑΕ Μεσαράς ως επιχειρησιακός βραχίονας των παραπάνω.
Σε ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο για τα όπλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την επιβολή περιοριστικών όρων από τους εισαγγελείς σε περιπτώσεις φιλονικιών, ώστε να αποτρέπεται η χρήση όπλων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ευθύνη των καταστηματαρχών που επιτρέπουν μπαλωθιές, οι οποίοι πλέον θα αντιμετωπίζουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, όπως φυλάκιση, πρόστιμα και ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η οπλοκατοχή και οπλοφορία σε δημόσιους χώρους, όπως γάμοι, βαφτίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, παραμένει κακούργημα με ποινή κάθειρξης έως 8 έτη. Το νέο πλαίσιο επεκτείνει τις απαγορεύσεις και σε χώρους όπως εμποροπανηγύρεις και δικαστικά καταστήματα, προβλέποντας επιπλέον χρηματικές ποινές για την κατοχή πυροβόλων ή μαχαιριών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επένδυση της Metlen μπορεί να καλύψει το 100% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας για ΕΣΥ, υποκλοπές και θεσμούς
Η κυβέρνηση νομοθετεί κατά παραγγελία της πρέσβεως των ΗΠΑ, δηλώνει ο Πολάκης
Παράλληλα έβαλε στο στόχαστρο και τον τραπεζικό λογαριασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις αιχμές κατά Μητσοτάκη και έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία
Παράλληλα, ζητείται προσωπική κράτηση ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης,
Οι βασικές προτεραιότητες του κλάδου
Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δέκα πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ αμφισβητούν ανοιχτά την ηγεσία και αφήνουν αιχμές για νέο φορέα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε την κρίση του ευρώ με τις σημερινές προκλήσεις ανταγωνιστικότητας και ασφάλειας
Επίσκεψη σε δύο ΚΑΠΗ του Πειραιά πραγματοποίησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Στην τελετή απονομής του «Βραβείου Καρλομάγνου» στο Άαχεν βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Καλύτεροι όροι εργασίας για σχεδόν μισό εκατ. ανθρώπους», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας
Μεταξύ των αντικειμένων ξεχωρίζει η σπάνια ψηφιδωτή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, του 12ου αι.
Το Deon Policy Institute πρότεινε το φορολογικό κίνητρο επαναπατρισμού να επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα
Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που προανήγγειλε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας
Το χειρότερο είναι ότι αυτή η γραμμή του ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν μπορεί να αλλάξει
Διαψεύδει η ουκρανική κατασκευάστρια εταιρεία ότι πρόκειται για Magura
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.