Η απάντηση Σκέρτσου μετά την ανάκληση συκοφαντικού δημοσιεύματος της «Αυγής» για τη σύζυγό του
«Η αποκαταστατική της δήλωση δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Διαβάστε την ανάρτηση - απάντηση του Άκη Σκέρτσου
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του απαντά για την αποκαταστατική δήλωση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή» σχετικά με αναληθές δημοσίευμά της 2,5 χρόνια πριν για τη σύζυγό του.
Η αποκαταστατική δήλωση της Αυγής, που δημοσιεύτηκε 2,5 χρόνια μετά, αναγνωρίζει ότι το δημοσίευμα του Ιουνίου 2023 περιείχε «εσφαλμένες κρίσεις από εσφαλμένη πληροφόρηση» για τη σύζυγο του Άκη Σκέρτσου και διευκρινίζει ότι «η κα Ανδοσίδου δεν υπέπεσε σε καμία απολύτως δεοντολογική ή πειθαρχική παράβαση». Ο υπουργός κοινοποιώντας το άρθρο σημειώνει:
«Τον Ιούνιο του 2023, μεταξύ των 2 εκλογικών αναμετρήσεων, και ενώ εκτελούσα προσωρινά τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου, η εφημερίδα ΑΥΓΗ αποφάσισε να επιτεθεί με ανοίκειο και συκοφαντικό τρόπο όχι σε εμένα αλλά στη σύζυγό μου, δημοσιεύοντας ανυπόστατα ψεύδη για την επαγγελματική της διαδρομή. Το έκανε ακριβώς μια ημέρα πριν από τις κρίσεις για την προαγωγή της επιδιώκοντας, εκούσια ή ακούσια, να τη βλάψει ουσιωδώς. 2,5 χρόνια αργότερα και λίγο πριν η υπόθεση εκδικαστεί, η εφημερίδα έπραξε το αυτονόητο και ανακάλεσε όσα ψευδώς είχε διατυπώσει με το σημείωμα που ακολουθεί.
» Ειλικρινά δεν θέλω να γνωρίζω σε ποια παράδοση της Αριστεράς μπορεί να ανήκει η προσωπική επίθεση με συκοφαντίες προς τις οικογένειες των πολιτικών της αντιπάλων. Αλλά και πόσο συνεπής είναι αυτή η τακτική με τον σεβασμό που όλοι πρέπει να δείχνουμε έμπρακτα στην ισότητα των φύλων, τη γυναικεία χειραφέτηση και στο ότι οι γυναίκες δεν είναι παρακολούθημα των συζύγων τους. Αυτή ακριβώς η ασυνάρτητη και τοξική ανθρωποφαγία που χαρακτηρίζει δυστυχώς ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού περιβάλλοντος, των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων έχει δύο συνέπειες: μας εμφανίζει κυριολεκτικά ως τέρατα στην κοινή γνώμη ταΐζοντας «το αυγό του φιδιού», ενώ ταυτόχρονα μπορεί να απομακρύνει από την πολιτική κάθε λογικό και έντιμο άνθρωπο που θέλει να προσφέρει στα κοινά χωρίς να υφίσταται καθημερινά ένα κυνήγι μαγισσών».
Μάλιστα, σε άλλο σημείο αναφέρει: «στη δική μου Αυγή οφείλω μια μεγάλη συγνώμη για την εξαιρετικά άβολη θέση στην οποία την έχει βάλει η δική μου ενασχόληση με την πολιτική.
Στην εφημερίδα ΑΥΓΗ εύχομαι να ακολουθήσει την ακεραιότητα, την ευαισθησία και τον σεβασμό προς τον άλλον που χαρακτηρίζει τη δική μου Αυγή. Η αποκαταστατική της δήλωση δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα. Η δημοκρατία μας έχει ανάγκη από πολύ λιγότερη τοξικότητα και εχθροπάθεια στον πολιτικό διάλογο και από περισσότερο πολιτικό πολιτισμό με επιχειρήματα ουσίας αντί για δολοφονίες χαρακτήρων».
Μια οφειλόμενη αποκατάσταση με 2,5 χρόνια καθυστέρηση Τον Ιούνιο του 2023, μεταξύ των 2 εκλογικών αναμετρήσεων, και ενώ...
Posted by Akis Skertsos on Saturday, October 25, 2025
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Ακρίβεια, μειωμένη αγοραστική δύναμη και χαμηλή εμπιστοσύνη σε αγορά, υγεία, ασφάλιση και τράπεζες
Η εκκίνηση μίας αχρείαστης κουβέντας από το πουθενά, ναι, είναι πολιτικό πρόσημο
Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
Μήνυμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ υπέρ διαλόγου Αθήνας–Άγκυρας και ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις Καρυστιανού και υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης
«Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Μετατρέποντας τη μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη σε μια αναξιόπιστη χώρα
Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο πρωθυπουργός στους αγρότες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της ευρωζώνης
Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.