- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Κεραμέως: Το εργασιακό νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε έναν εργαζόμενο να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα
«Το νομοσχέδιο αφορά τον ιδιωτικό τομέα, δεν ξέρω γιατί απεργεί το Δημόσιο», είπε η υπουργός Εργασίας
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, απαντά για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Στις αντιδράσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο απάντησε σήμερα (14.10) η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι «το Δημόσιο δεν επηρεάζεται καθόλου από το νομοσχέδιο που συζητάμε, ούτε στο ελάχιστο. Το νομοσχέδιο αφορά τον ιδιωτικό τομέα, δεν ξέρω γιατί απεργεί το Δημόσιο, δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ αυτό».
«Εγώ έχω καταθέσει και στη Βουλή ότι για τις 97 συνολικά ρυθμίσεις έχουν έρθει και εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και μου τις έχουν ζητήσει. Ξέρετε ότι έχουμε πάρα πολλές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που κατατίθενται προς κύρωση στο υπουργείο, οι οποίες προβλέπουν περισσότερες ώρες εργασίας και τις οποίες υπογράφουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ζητώντας να δουλεύουν 6-7 μέρες;», είπε η Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε: «Μερικές από αυτές είναι παράνομες, δεν έχουν την έγκριση του υπουργείου, αλλά οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έρχονται και το ζητούν. Δεν είναι υποχρεωτικό το 13ωρο».
«Η έκφραση "13ωρο" τι αφήνει να εννοηθεί; Ότι θα δουλεύουμε εφεξής από αύριο όλοι κάθε μέρα 13 ώρες τον χρόνο. Δεν ισχύει αυτό, δεν θα γίνεται κάθε μέρα. Απεναντίας, μπορεί να γίνεται 37 μέρες τον χρόνο, ήτοι κατ' αναλογία 3 μέρες τον μήνα. Δεύτερο, απαιτεί συμφωνία του εργαζόμενου. Η πρόβλεψή μας για το 13ωρο είναι ότι έχει πολύ περιορισμένη εφαρμογή. Σήμερα ένας εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει σε 2 εργοδότες μέχρι 13 ώρες, αλλά πρέπει να μετακινηθεί και δεν αμείβεται ούτε ευρώ παραπάνω. Με τη ρύθμιση που φέρνουμε, για αυτό που κάνει ήδη σήμερα ο εργαζόμενος τού δίνεται η δυνατότητα να πάρει επιπλέον 40% αμοιβή και να μην μετακινηθεί», υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η υπουργός Εργασίας.
«Ξέρετε τι δυνατότητα δίνει αυτό το νομοσχέδιο, που πρέπει να γίνει "σημαία" για κάθε εργαζόμενο; Να δουλεύει 4 μέρες την εβδομάδα όλον τον χρόνο», υπογράμμισε και συνέχισε η Νίκη Κεραμέως: «Το νομοσχέδιο κάνει 3 σημαντικά πράγματα: ενισχύει τον εργαζόμενο (4ήμερη εργασία όλον τον χρόνο, περισσότερες γυναίκες επίδομα κυοφορίας), διευκολύνει τις επιχειρήσεις και εντάσσεται στη νέα δυναμική της εποχής».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.